Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Σουπιά με κοφτό μακαρονάκι



 ΄Ενα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 περίπου κιλό  σουπιά καθαρισμένη κατεψυγμένη
250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
 1 κρεμμύδι μεγάλοψιλοκομμένο
 ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη
 1/2 νεροπότηρο  ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
1 κουταλάκι κόκκινη πάπρικα
1 αστερίσκο γλυκάνισο, αν δεν έχετε ρίξτε ένα σφινοπότηρο ούζο
2 δάφνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Κόβουμε σε κομμάτια μικρά -μπουκιές  τις σουπιές .
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. 
  3.  Ρίχνουμε τις σουπιές,  τον αστερίσκο γλυκάνισο , την πάπρικα , την  δάφνη και αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά . 
  4. Τις σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμισθεί το κρασί, συμπληρώνουμε τις ντομάτες μας.
  6.  Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
  7.  Οι σουπιές θέλουν κάποιο χρόνο για να μαλακώσουν, γι’ αυτό τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 1 ώρα προσθέτοντας κάπου κάπου νερό για να έχουν πάντα ζουμάκι. Όταν πια οι σουπιές έχουν μαλακώσει συμπληρώνουμε καφτό νερό από τον βραστήρα μας περίπου 2 ποτήρια του νερού, διορθώνουμε την γεύση με λίγο αλάτι ακόμα  και ρίχνουμε το μακαρονάκι μας. Μπορεί να χρειασθεί ακόμα λίγο νερό. Συμπληρώστε .Ανακατεύουμε συχνά πυκνά , για να μην μας κολλήσει από κάτω . Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε πάντα , δεν το ξεχνάμε , και τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά κλεινοντας το καπάκι.
  8. ΄Ετοιμο, και καλή σας όρεξη !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...