Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό


΄Εχω δοκιμάσει πολλές συνταγές για κουρκούτι . 
΄Ομως κατέληξα σε αυτήν εδώ και δεν την αλλάζω με τίποτε χρόνια τώρα !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ,όσο πάρει 
Αλάτι , πιπέρι
Πάπρικα προαιρετικά
Μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μας. 
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον μπακαλιάρο μας , αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια έτοιμα για τηγάνι. Το μέγεθος κανονίστε το εσείς .
Το αλάζουμε τουλάχιστον 4 φορές την ημέρα το νερό του, για 2 μέρες. Μετά στραγγίζουμε και ξεκινάμε το τηγάνι, αφού έχουμε φτιάξει το κουρκούτι μας.

Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε όλη την μπύρα , αλάτι πιπέρι, πάπρικα αν θέλουμε , για χρώμα περισσότερο το βάζουμε, και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας , μέχρι να γίνει ένα παχύρευστος χυλός.

Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο , περίπου 1/2 ώρα , και άρχίζουμε να βουτάμε μέσα τον μπακαλιάρο και να τηγανίσουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο, σε ΟΧΙ  πολύ δυνατή φωτιά. 
Βγάζουμε τα κομμάτια  σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα βάζουμε σε πιατέλλα και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...