Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Σύγκλινο και πως να το φτιάξετε



Σύγκλινο !!!! Μανιάτικο σύγκλινο !!!! Μανιάτικη και η συνταγή. Διότι μανιάτισσα είναι και η πεθερά μου και ο πεθερός μου. 
Δεν λέω τίποτε άλλο, μόνο αυτό !!!! ΕΓΓΥΗΣΗ !!!!  Ολες οι άλλες οι συνταγές  ......... δεν !!!!!!!



ΥΛΙΚΑ


Αγοράζουμε από τον χασάπη έτοιμο καπνισμένο σύγκλινο. Συνήθως το βρίσκουμε στα χασάπικα στο Γύθειο, στην Αρεόπολη και στην Καλαμάτα.
Για 3 κιλά λοιπόν καπνισμένο σύγκλινο θα χρειαστούμε και 1 πορτοκάλι.
Αυτά είναι τα υλικά μας.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



΄Εχουμε αγοράσει από τον χασάπη το σύγκλινο. Το κόβουμε κομμάτια μεγάλα .
Το ξεβγάζουμε καλά  καλά με ζεστό νερό, να φύγει η κάπνα του.



΄Επειτα το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας μας και το σιγοβράζουμε. Περίπου 1 έως μιάμιση ώρα.
Μετά την 1 ώρα, θα δοκιμάζουμε με ένα πηρούνι να δούμε αν τρυπιέται το κρέας. Αν τρυπιέται είναι έτοιμο.


1 τέταρτο πριν το κατεβάσουμε από το μάτι της κουζίνας, κόβουμε 1 πορτοκάλι και το ρίχνουμε μέσα να βράσει μαζί με το κρέας μας.


Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Θέλει λίγες ώρες.


΄Επειτα το βάζουμε ανά μερίδες σε σακουλάκια  και τα φυλάμε στην κατάψυξη, για χρήση.



Το ζωμό που έχουμε βράσει το κρέας μας, δεν το πετάμε. ΄Οταν κρυώσει και αυτό, το μαζεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα βαζάκι. Η γλίνα που μαζεύεται πάνω πάνω, την χρησιμοποιούμε αντί για βούτυρο ή λάδι, για να φτιάξουμε την ομελέτα με το σύγκλινο π.χ.
.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...