Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με σάλτσα μαρμελάδας βερίκοκου



 Πάρα πολύ εύκολη , γευστική και γρήγορη συνταγή.
 Για όσους και όσες αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις !!!
 Το συστήνω ανεπιφυλακτα για επίσημο τραπέζι!


ΥΛΙΚΑ


  • μερίδες κοτόπουλο στήθος, ανοιγμένα φιλέτα
  • ινδικό κάρυ, κατά βούληση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμός από 1 λεμόνι και  1 ζουμερό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι ή  πορτοκάλι
  • 4 κ.γλ μαρμελάδα βερίκοκο (ή πορτοκάλι)
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
 Συνοδεύεται άριστα με ρύζι και κατά προτίμηση basmati.


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
  2. Στεγνώστε τα φιλέτα σας με χαρτί κουζίνας και τρίψτε τα με το αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές.
  3. Κάνετε το ίδιο και με το κάρυ.
  4. Όταν έχει ζεσταθεί το τηγάνι, βάλετε το λάδι και τοποθετείστε τα φιλέτα.
  5. Ψήστε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν λίγο χρώμα και αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
  6. Στο τηγάνι προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικα (το χυμό, το ξύσμα και τη μαρμελάδα).
  7. Μολις πάρουν βράση τα υλικά ξαναβάζετε μέσα τα φιλέτα και χαμηλώστε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  8. Αφήστε τα φιλέτα να βράσουν με τη σάλτσα, μέχρι να σωθεί το πολύ ζουμί και να μείνει μία πηκτή σαλτσούλα, γυρνώντας τα φιλέτα 1-2 φορές.
  9. Τα φιλέτα θα είναι έτοιμα σε περίπου 5-8 λεπτά.
  10. ΣΗΜΕΙΩΣΗ.. Αν θέλετε περισσότερη σάλτσα, συμπληρώστε λίγο παραπάνω χυμό πορτοκάλι και διορθώστε το λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...