Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρμελάδα δαμάσκηνο η τέλεια !!!!!


 Μια μαρμελάδα με λαμπερό σκούρο κόκκινο χρώμα!!!!!
Πρέπει να διαλέξουμε τα κανονικά δαμάσκηνα , αυτα που έχουν ωοειδές σχήμα.
Η σάρκα τους έχει ελαφρώς κίτρινο χρώμα , και όχι κόκκινο όπως οι βανίλιες. ΄Οταν τα πλύνουμε και τα κόψουμε, πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως γιατί οξειδώνονται  γρήγορα λόγω της βιταμίνης C που περιέχει !!!
Δοκιμάστε την, αξίζει τον κόπο . Αλλωστε δεν είναι καθόλου μπελαλίδικη !!!!


ΥΛΙΚΑ


 1 κιλό δαμάσκηνα ώριμα
1 κιλό ζάχαρη και αν θέλετε να μην γίνει πολύ γλυκειά 900 γραμμάρια.
προαιρετικά λίγο άρωμα βανίλλιας
χυμό από 1/2 λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τους αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα  και τα βράζουμε για 40 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. (Αν είναι ώριμα χρειάζονται λιγότερο).
  3. Αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει κομμάτια φρούτου, τα ψιλοκόβουμε και  την αφήνουμε όπως έχει, διαφορετικά περνάμε μέρος των φρούτων ή όλα απ το μπλέντερ να γίνουν πολτός, και προσθέτουμε τη ζάχαρη .
  4. Βράζουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει μέχρι να δέσει (προσοχή να μην δέσει πολύ) προς το τέλος προσθέτουμε το άρωμα και το χυμό λεμονιού.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφαιρούμε τυχόν αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια.
  6. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
  7. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...