Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Banana-chocolate cupcakes




ΥΛΙΚΑ:


1 κούπα ζάχαρη ( 200 γρμ.)
1 κούπα αλεύρι ( 130 γρμ. )
1/3 της κούπας κακάο ( 35 γρμ. )
3/4 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
3/4 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1 μπανάνα
1/2 κούπα ζεστό νερό ( 120 ml )
1/4 της κούπας γάλα ( 60 ml )
1/4 της κούπας καλαμποκέλαιο ( 60 ml )
2 βανίλιες

Διακόσμηση ( Frosting )

90 γρμ. σοκολάτα λειμένη σε μπεν-μαρί
1/2 κούπα βούτυρο ( 113 γρμ )
1 κούπα ζάχαρη άχνη ( 120 γρμ. )
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χρειαζόμαστε δύο μπολ.
Στο ένα θα βάλουμε τα στερεά υλικά, ζάχαρη, αλεύρι, κακάο, μπέϊκιν, σόδα, αλάτι.
 Στο άλλο θα λειώσουμε μ'ένα πηρούνι την μπανάνα, θα προσθέσουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αυγό, το ζεστό νερότις βανίλιες και θα τα ανακατέψουμε καλά.
 Θα τα προσθέσουμε στα στερεά υλικά και θα τα ανακατέψουμε με μια σπάτουλα. Θα γεμίσουμε τα ταψάκια για cupcakes ατά τα 3/4 και θα τα ψήσουμε στους 170-180' για 20'.
 Εμένα μου βγήκαν 16 τεμάχια.Τα βγάζουμε απο τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Φτιάχνουμε το Frosting.

Κτυπάμε πρώτα μόνο του το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια. Δουλεύουμε το frosting μέχρι να γίνει λείο. Στο τέλος ρίχνουμε και την σοκολάτα ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το μείγμα στο κορνέ που θα γαρνίρουμε τα cupcakes .
 Αφού κρυώσουν τα cupcakes τα διακοσμούμε.

Την συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου Αρετή Βάρδακα , και την ευχαριστώ πολύ.

Πατσαβουροκιμαδόπιτα της ΒΑΝΑ ΒΑΡΒΙ


 Αυτή η συνταγή βγήκε τελείως τυχαία. Για κιμαδοπιτάκια είχα ξεκινήσει,  πατσαβουροκιμαδόπιτα κατέληξε, όπως την ονόμασα . Ξεκινώ να φτιάξω κρουασάν με κιμά, μα βαριόμουν πολύ, ήθελα κάτι πιο εύκολο. Μετά λέω να φτιάξω κιμαδοπιτάκια, αλλά ,  το πακέτο με τα φύλλα κρούστας που είχα ανοίξει, δεν ήταν ολόκληρα , 'ηταν σπασμένα, για να μπορέσω να κάνω τα τριγωνάκια που ήθελα, και τελικά κατέληξα να κάνω αυτή, που έγινε καταπληκτική και θα την φτιάχνω συνέχεια από δω και πέρα.
 Τα καλύτερα γίνονται τυχαία, τελικά !!!!!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
3  μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
1 κουταλιά της σούπας μείγμα μπαχαρικών Γκαράμ Μασάλα
Πιπέρι μπόλικο
Αλάτι
1  κρασοπότηρο ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

 1 πιάτο με διάφορα τυριά, βάλτε και τυρί φέτα, του πάει τρελλά
1 μικρή κρέμα γάλακτος, αν έχετε, αν δεν έχετε δεν πειράζει
γάλα, όσο να γίνει νερουλό το μίγμα των τυριών
2 αυγά χτυπημένα
λίγο πιπέρι

Μερικά φύλλα κρούστας, σπασμένα ή όχι , δεν μας πειράζει. Περίπου  6 - 7 τεμάχια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολα βάζουμε το ελαιόλαδο, και ρίχνουμε τον κιμά.
Τον καβουρντίζουμε καλά. Να έχει αλλάξει χρώμα, και να μοσχομυρίσει καβουρντισμένος κιμάς. Αν πάτε από πάνω από την κατσαρόλα, θα καταλάβετε τι εννοώ.
Εν συνεχεία ρίχνουμε τα κρεμμύδια, να σωταριστούν κι αυτά καλά και τελευταία τα σκόρδα.
Συνεχίζοντας το σωτάρισμα  , συμπληρωνουμε το Γκαράμ Μασάλα, το πιπέρι και το αλάτι.
Μετά από κανένα 10 λεπτο, κλείνουμε το μάτι. Είναι έτοιμος ο κιμάς μας.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ


Παίνρουμε ένα ταψάκι,  και αλείφουμε με ένα πινέλλο  λίγο λαδάκι.
Παίρνουμε τα φύλλα και τα σουρώνουμε ένα ένα, όπως δείχνει και η φωτό.
Μόλις σουρώσουμε όλα τα φύλλα,  με ένα κουτάλι ισομοιράζουμε το κιμά. Να πάει παντού.


 ΄Επειτα ,βάζουμε  τα τυριά, γάλα, πιπέρι  και αυγά, σε ένα μεγάλο μπωλ, τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε στην πίτα μας, πάλι με ένα κουτάλι, για να πάνε παντού τα τυριά.

 Αυτό είναι!!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς , μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας, περίπου 45 λεπτά, στην πρότελευταία θέση του φούρνου μας, για να ψηθεί και από κάτω.

Καλή όρεξη, που σίγουρα θα την έχετε, μετά από τέτοια αρώματα που θα βγάζει η πίτα!!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Η κιμαδόπιτα θέλει μπόλικο κρεμμύδι και πιπέρι. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Κλέφτικο αρνάκι



 Τι πιο ωραίο να κάνουμε τραπέζι στους αγαπημένους μας και να σερβίρουμε από ένα πουγκάκι τέτοιο στον καθένα. ΄Οχι μόνο εμφανισιακό , αλλά θα μουγκρίζουν από ευχαρίστηση μόλις το δοκιμάσουν.

 Τα υλικά που δίνωπαρακάτω είναι για μια μερίδα - ένα πουγκί.

ΥΛΙΚΑ

2 κομμάτια κρέας αρνί ή κατσίκι
5 κυβάκια κεφαλογραβιέρα ή άλλο πικάντικο σκληρό τυρί
καροτάκια ψιλοκομμένα κατά βούληση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες στα 4.
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη,
και προαιρετικά θρούμπη, φασκόμηλο και θυμάρι
λαδόκολλα
σχοινί ψησίματος

Εκτέλεση:

      Κόβουμε σε κυδωνάτες  τις πατάτες ,το καρότο ροδέλες, ή μπέϊμπι  καρότα,  και σε κυβάκια το σκόρδο και το τυρί.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και αλείφουμε με την μουστάρδα. Μην διστάσετε να βάλετε τα χέρια σας. Να το αλείψετε καλά.
Το τοποθετούμε στη λαδόκολλα , το μαζεύουμε σε πουγκί και  το δένουμε.
Ραντίζουμε με λίγο νερό την λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς για λίγο λιγότερο από 1 1/2 ώρα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Αν δεν έχετε  σχοινί ψησίματος , δέστε το πουγκάκι με κλωστή που ραβουμε τα ρούχα. Το κάνω συχνά , όταν δεν έχω σχοινί. Δεν καίγεται, μην ανησυχείτε. Το βλέπετε άλλωστε και στις φωτό.


Χαλβάς σιμιγδαλένιος εύκολος



 Χαλβάς, αγαπημένος όλων !!!!! Με κουκουνάρι, με αμύγδαλα, με σταφίδες , ή σκέτο. ΄Οπως και να είναι εξαφανίζεται αμέσως από την πιατέλα.
΄Ετσι τον έφτιαχνε η μητέρα μου, έτσι τον κάνω κι εγώ. Εύκολα, γρήγορα και με σίγουρη επιτυχία!!!



ΥΛΙΚΑ

 1 ποτήρι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα χρυσοκαστανό.
Σε αυτό το στάδιο, εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και τους ξηρούς καρπούς ή τις σταφίδες.

΄Επειτα τραβάμε λίγο την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας  και ρίχνουμε το νερό ,την κανέλλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και το ξαναβάζουμε στο αναμμένο μάτι της κουζίνας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα.
  Προσοχή, γιατί καίει, και  μπορεί να σας πιτσιλίσει . Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά. Μόλις πιεί τα υγρά του και σφίξει, κάντε τη δοκιμή με την κουτάλα που σας έχω πει, όταν τραβάμε μια γραμμή στην κατσαρόλα χωρίζει το μίγμα στη μέση, τότε είναι έτοιμο. Δείτε την φωτό.

Το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κατσαρόλα  σκεπασμένο με μια πετσέτα.
Το βάζουμε σε φόρμα ή φορμάκια ή κάνουμε κουταλίδες, όπως τις έλεγε και η μαμά μου.
Ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
Πασπαλίζουμε και με λίγη κανέλλα.

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Τραχανάς σούπα με σάλτσα




Τι καλύτερο από μια σούπα τραχανά, για τα χειμωνιάτικα βράδυα !!!!!!
Την συνταγή αυτή την έμαθα από την πεθερά μου, αλλά χωρίς κύβο. Αυτό το πρόσθεσα αργότερα και πραγματικά ο τραχανάς .... απογειώνεται !!!!!! Αν είναι και ..........σπιτικός μμμμμμ!!!!!!!!!!!!!!!


ΥΛΙΚΑ 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
5 περίπου χούφτες τραχανά
1/2 κουτί ντομάτα στον τρίφτη και λίγο παραπάνω
1 κύβο φρέσκο κοτόπουλο , προαιρετικά, μπορείτε και λαχανικών
λάδι
αλάτι, πιπέρι
μπούκοβο
1 1/2 λίτρο νερό βραστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στην μεγάλη κατσαρόλα μας ρίχνουμε λάδι, μέχρι να σκεπαστεί ο πάτος του.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αλατίζουμε λιγουλάκι και το αφήνουμε να βγάλει την γλύκα του.
Συμπληρώνουμε την ντομάτα μας, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και κύβο.
Μετά από 1-2 λεπτά, ρίχνουμε το βραστό νερό μας.
Ανακατεύουμε καλά τον τραχανά μας, συνέχεια.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά μας, και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα, για να μην μας κολλήσει.
Θέλει λίγο προσοχή να μην ξεχαστούμε , και να ανακατεύουμε συνέχεια, για να μην πιάσει ο πάτος της κατσαρόλας. Γι' αυτό ξύνουμε με την κουτάλα μας, συνέχεια, ανακατεύοντας.
Σε περίπου 20 λεπτά είναι έτοιμος.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ 
Αν θέλετε μπορείτε να ψιλοκόψετε και να τσιγαρίσετε λίγο μπέικον, να βάλετε ψιλοκομμένο καρότο, σέληνο, ή ακόμα και λουκάνικα. Είναι πεντανόστιμος !!!!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.





Καναπεδομπιφτεκάκια


 Καναπεδάκια με μπιφτέκια πεντανόστιμα. Τόσο απλά και τόσο νόστιμα !!!!

ΥΛΙΚΑ

Μπιφτέκια ζυμωμένα
πατάτες
κολοκύθια
μαϊντανό
ντομάτες 
λάδι 
Αλάτι, πιπέρι

Για τα μπιφτέκια

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
1 αυγό
αλάτι,
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. ΄Οταν μαλακώσει καλά, το σφουγγίζουμε με τα χέρια μας , να μην φύγουν τελείως τα νερά του, για να βγουν αφράτα τα μπιφτέκια.
Σε μια λεκάνη, βάζουμε το μουλιασμένο σφουγγισμένο ψωμί, τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Συναρμολόγηση

Καθαρίζουμε, πλένουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε ροδέλες. Τις τοποθετούμε κατευθείαν στο ταψί.
Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια  και τα τοποθετούμε πάνω στις πατάτες.
΄Επειτα κόβουμε ροδέλες τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια.

Ρίχνουμε από πάνω άφθονο μαϊντανό. Να πάει παντού.


Τελειώνουμε με τις ντομάτες κομμένες και αυτές ροδέλες.
Αλατίζουμε, και πιπερώνουμε τα καναπεδάκια, και ρίχνουμε το λαδάκι μας.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για μια ώρα περίπου. 1  τέταρτο πριν το τέλος , βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει ελαφρά χρώμα.
Καλή σας όρεξη.

Φασολάκια με πατάτες



Φασολάκια, απλά μοσχομυριστά και αγαπημένα !!!!!

ΥΛΙΚΑ

-1 κιλό φασολάκια
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο ή 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-3-4  ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
-1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
-1 πράσινη πιπεριά
-2 - 3 κολοκυθάκια ανάλογα τα γούστα μας
-½ κούπα τσαγιού μαϊντανό
-4 πατάτες κομμένες
-αλάτι,πιπέρι
1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση

Βάζουμε, σε κανονική φωτιά,το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι, και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε τα φασολάκια μας και τα ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μαραθούν. ΄Επειτα τους ρίχνουμε την ντομάτα(εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια κουταλιά πελτέ),τις πατάτες,το κολοκύθι,το μαϊντανό,τις πιπεριές κομμένες,αλάτι, πιπέρι και 1/2  ποτήρι νερό. 
Αφήνουμε το φάγητό  περίπου 20 λεπτά  μεχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα .Εαν τα φασολάκια είναι κατεψυγμένα βάλτε και τις πατάτες μαζί.
Στο τέλος  ρίχνουμε και τον δυόσμο, ανακατεύουμε προσεκτικά και σβήνουμε το μάτι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ !!!!!!!

Ντόνατς φούρνου με σταφίδες και κανέλα



















 



ΥΛΙΚΑ


Για την Ζύμη
600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Λίγη μαργαρίνη έξτρα 


Καστανή ζάχαρη και κανέλλα


Για το γλάσο  ζάχαρης 

Ζάχαρη άχνη, λίγο νεράκι και λίγη κανέλα.
Υπολογίστε το νεράκι κουταλιά κουταλιά για να μην γίνει πολύ ρευστό το γλάσο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε.

Ανοίγουμε λίγο την ζύμη βάζουμε μέσα την σταφίδες μας και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν. 

Ανοίγουμε πάλι την ζύμη μας και βάζουμε κατά βούληση, καννέλα και καστανή ζάχαρη. 

Ρολάρουμε και  κόβουμε με το μαχαίρι μας σε κομμάτια. Προσοχή όχι πολύ χοντρά κομμάτια γιατί φουσκώνουν πολύ.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας, αραιά, γιατί φουσκώνουν πολύ , τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.

Τα αλείφουμε αμέσως με λίγο βούτυρο.


Καλή απόλαυση !!!!


Αλμυρή τάρτα με κιμά και πατάτες




ΥΛΙΚΑ

 

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Ντόνατς στο φούρνο με μερέντα και σοκολάτα


ΥΛΙΚΑ

 Για την Ζύμη

600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
120 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
220 γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι

Λίγη μαργαρίνη έξτρα 

  Για το γέμισμα και το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστούμε

Μερέντα
γάλα
ζάχαρη άχνη
σοκολάτα κουβερτούρα


βούτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη  για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος  ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
΄Οταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε.
Το κάνουμε ένα ρολό και κόβουμε με το μαχαίρι μας σε κομμάτια. Προσοχή όχι πολύ χοντρά κομμάτια γιατί φουσκώνουν πολύ.

Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας, αραιά, γιατί φουσκώνουν πολύ , τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο, και τα ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.

Τα αλείφουμε  αμέσως με λίγο βούτυρο.


 Για το γέμισμα και την επικάλυψη 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 6-7 κουταλιές μερέντα, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας γάλα, ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε να λιώσει λιγάκι και να μπορεί να μπει σε κορνέ με μύτη μυτερή για να γεμίσουμε τα ντόνατς.

Αφού τα γεμίσουμε , βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι,μια πλάκα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, περίπου 1-1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο, και τα ζεσταίνουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Βουτάμε τα ντόνατς , τα γυρίζουμε και περιμένουμε να στεγνώσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας, ή χρωματιστή ή καρύδια σπασμένα.



Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρονοσαλάτα με τόνο


Μια πολύ νόστιμη σαλάτα, που μπορεί να σταθεί σε ένα μπουφέ, αλλά και σαν ένα πλήρες γεύμα.


ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μακαρόνια βίδες
1 κονσέρβα τόνο  χωρίς τα ζουμιά του
1 κουτί καλαμπόκι
6-7 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φετούλες
1 πιπεριά κόκκινη

Για την σως

2 κουταλιά της σούπας κοφτή μέλι
6 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλιά της σούπας  μπαλσάμικο ξύδι
5-6 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις βίδες αλτέντε, τις σουρώνουμε  και τις στραγγίζουμε καλά από τα νερά τους.
 Κόβουμε τη πιπεριά σε μικρά τετράγωνα κομματάκια.
 Σουρώνουμε το καλαμπόκι από τα υγρά του.
Σουρώνουμε τον τόνο από τα υγρά του.
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε φέτες.

 Φτιάχνουμε την σως, βάζοντας σε ένα ποτήρι λάδι, μπαλσάμικο, μέλι και μουστάρδα και χτυπάμε.

 Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στις βίδες μαζί με την σως και ανακατεύουμε καλά.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και το σερβίρουμε σαν σαλάτα.

Μια άλλη παραλλαγή του είναι να προσθέσετε και κρεμμυδάκι φρέσκο. Πολύ νόστιμη επίσης.


Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Μείγμα για ψητά ψάρια και κρέατα



Μετά από πολλές δοκιμές που έχω κάνει, πέτυχα το μείγμα αυτό  και είναι ιδανικό για ψητά ψάρια και κρέατα, για ψητά στην λαδόκολλα, είτε στο φούρνο μας είτε στα κάρβουνα. Δοκιμάστε το, θα ενθουσιαστείτε, με την νοστιμιά που δίνει στα ψητά μας.


ΥΛΙΚΑ

6 κουταλιές της σούπας  Ανθός αλατιού
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
3 κουταλιές της σούπας θρούμπη
2 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ψιλοκόβουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και το κάθε ένα ξεχωριστά, εκτός από το αλάτι.
Τα ενώνουμε όλα μαζί και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα μας σε γυάλινο βαζάκι και το φυλάμε.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...