Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Χοιρινά μενταγιόν με κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας γαρνιρισμένο με ριζότο από πανδαισία μανιταριών


 


Χοιρινά μενταγιόν με κρεμμώδη σάλτσα παρμεζάνας γαρνιρισμένο με ριζότο από πανδαισία μανιταριών 

Συνταγή από την Λέσχη Αρχιμαγείρων.


Ακούγεται περίπλοκο, δεν είναι καθόλου !!!! Ακολουθείστε κατά γράμμα την συνταγή και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

 

ΥΛΙΚΑ

 
1 κιλό ψαρονέφρι
500 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ παρμεζάνα
1/2 κιλό ρύζι αρμπόριο
1/2 κιλό βούτυρο
1 κιλό διάφορα μανιτάρια (ποικιλία)
3-4 φέτες ψωμί του τοστ
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια κρασί λευκό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 λίτρο ζωμό κότας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σοτάρουμε σε βούτυρο τα μενταγιόν αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει. Αφού ροδίσουν τα αφαιρούμε και σβήνουμε με ένα ποτήρι άσπρο κρασί.
Προσθέτουμε αφού εξατμισθεί το αλκοόλ, την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μία βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μία κρεμμώδης σάλτσα.

Για το ριζότο:
Σοτάρουμε σε βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ποικιλία των μανιταριών, ψιλοκομμένα. Αφού μαραθούν ρίχνουμε και το ρύζι ανακατέβοντας συνεχώς. Σβήνουμε με κρασί και συμπληρώνουμε λίγο λίγο το καυτό ζωμό.
Μόλις πιει τα υγρά ξανασσυμπληρώνουμε λίγο λίγο μέχρι να αρχίσει το ριζότο μας να χυλώνει.
Μόλις ετοιμαστεί το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρετε το κρέας πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, η κρεμμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα το ριζότο μανιταριών.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Συμβουλές  του Σεφ: 




1ον... Για να γίνει ένα καλό ριζότο, χρειάζεται να του ρίχνουμε ζεστό ζωμό σταδιακά και να ανακατεύουμε διαρκώς.
Ρίχνουμε λίγο ζωμό, ανακατεύουμε, το πίνει, και ξανά από την αρχή.


  2ον... Σας περίσεψε ριζότο? Την άλλη μέρα, προσθέστε λίγο αλέυρι και λίγο τριμμένο τυρί, και πλάστε τα κεφτέδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...