Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Κρέμα με γάλα καρύδας, σαν πανακότα


Είναι ένα πολύ δροσερό, εύκολο, και νόστιμο  γλυκάκι !!!!!


ΥΛΙΚΑ

600 γραμ. γάλα καρύδας , πωλείται σε μεγάλα σούπερ μάρκετ
60 γραμ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια
10 γραμ. ζελατίνη σε φύλλα  ,2 των 5 γραμ. ή περισσότερα μικρότερου βάρους.
τριμμένη καρύδα προαιρετικά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το κλωναράκι βανίλιας, κομμένο κάθετα στη μέση, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης βυθίζοντάς τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου λιώσει η ζελατίνη και πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και γεμίζουμε ποτήρια της αρεσκείας ή φόρμες σιλικόνης. Ανήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες, προτού σερβίρουμε.
Αν τα βάλουμε σε ποτήρια πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα προαιρετικά.
Αν τα βάλουμε σε φορμάκια σιλικόνης το αναποδογυρίζουμε και διακοσμούμε με τριμμένη καρύδα.
Μπορούμε και του πάει πολύ να σερβίρουμε και με γλάσο σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...