Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Καρυδόπιτα από το Πήλιο





Την συνταγή μου την έδωσε ο σεφ του ξενοδοχείου στην Πορταριά Πηλίου και είναι καταπληκτική!!!
΄Ισως η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει !!!


ΥΛΙΚΑ


1 1/2 ποτήρια φρυγανιά
1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια καρύδι χονδροκοπανισμένο
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτάλι σούπας σόδα
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
8 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου


ΣΙΡΟΠΙ

2 1/2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χτυπάμε τα αυγά για 20 ΄λεπτά. Το μυστικό στην συνταγή αυτή είναι να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά τα αυγά.
Αναμιγνύουμε τα άλλα υλικά.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά που έχουν γίνει πια μαρέγκα, και το μίγμα μας θα γίνει όπως στη φωτό.


Λαδώνουμε το ταψί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε την καρυδόπιτα όπως είναι μέσα στο ταψί σε μερίδες.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, στη φωτιά , και από την ώρα που θα αρχίσει να παίρνει βράση, αφήνουμε 5 λεπτά.

Το κατεβάζουμε και σιροπιάζουμε κρύο το γλυκό , ζεστό καυτό το σιρόπι.

Στην παρακάτω φωτό , έχω φτιάξει ένα ταψάκι καρυδόπιτα με σιρόπι και μαφινάκια από την υπόλοιπη ζύμη χωρίς σιρόπι, δεν το θέλουν τα παιδιά μου, και τους πρόσθεσα στο σερβίρισμα σιρόπι σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...