Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Μελιτζανάκι τουρσί


Μεζές για ουζάκι και όχι μόνο !!!
Μια συνταγή της φίλης μου Λίας Πετράκη, που την ακολούθησα κατά γράμμα και είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και πετυχημένη !!!!







ΥΛΙΚΑ 


  • 1 κιλό μελιτζανάκι από το μικρό και γερό
  • 20 κλαράκια τρυφερό σέλινο
  • 4 - 5 καρότα καλά ψιλοκομμένα
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μερικά φιλλαράκια απ'το σέλινο, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο(κατά βούληση)
  • λάδι, ξύδι (δυνατό)
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα μελιτζανάκια και τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, κόβοντάς τα προσεχτικά. Τα χαράσσουμε κατά μήκος, προσέχοντας μην ξεχωρίσουν.
  2. Πλένουμε καλά το σέλινο προσέχοντας μη σπάσουμε τα κλαράκια του και κρατάμε μερικά απ'τα φυλλαράκια του, για τη γέμιση. Βράζουμε το υπόλοιπο σέλινο, προσέχοντας μην το λιώσουμε (περίπου 8 λεπτά).
  3. Βράζουμε και τα μελιτζανάκια σε αρκετό νερό, με λίγες σταγόνες λεμόνι, προσέχοντας να είναι μέσα στο νερό, όσο βράζουν (τα πατάμε ελαφρά, μέσα στο νερό) για 8 - 10 λεπτά. Δε θέλουμε να λιώσουν. Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε καλά και τους ρίχνουμε αλάτι.
  4. Ψιλοκόβουμε τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα φυλλαράκια απ'το σέλινο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση καλά.
  5. Γεμίζουμε με προσοχή τα μελιτζανάκια, μην ανοίξουν και τα τυλίγουμε καλά, με τα κλαράκια απ'το βρασμένο σέλινο.
  6. Τα τοποθετούμε με τη σειρά, σε σκεύος και γεμίζουμε με καλό ξύδι, μέχρι να τα σκεπάσει. Τα αφήνουμε στο ξύδι για 10 - 12 ώρες.
  7. Αφού περάσει ο χρόνος, αδειάζουμε το ξύδι και τα περιχύνουμε με λάδι τόσο ώστε να τα καλύψει.
  8. Είναι έτοιμα σε 24 ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...