Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Μανιταρόπιτα





ΥΛΙΚΑ

  • 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
  • 250-300 γρ. Μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι, άνηθο φρέσκο
  • 1 αυγό χτυπημένο


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα μανιτάρια, το ζαμπόν/μπέικον και το κρεμμύδι σε κομμάτια.
  • Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν/ μπέικον, τη κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-10 λεπτά περίπου.
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμένο τυρί ανακατεύοντας καλά. 
  • Ανοίγουμε το 1ο φύλλο ζύμης πάνω σε ένα πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες και αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πιρούνι πάνω στη πίτα. 
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.

  • ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...