Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριά και ντομάτα

 Σήμερα σας δίνω μια συνταγή , που θα την έχετε σαν πασπαρτού. Κι αυτό , γιατί? Γιατί είναι πολύ εύκολη, γρήγορη, νόστιμη ,  την τρώνε όλοι και την σερβίρουμε με πολλά συνοδευτικά.
Πασπαρτού, γιατί : μπορούμε  να τις ψήσουμε μόνες τους και να τις φάμε, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με τηγανητές πατάτες, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι, μπορούμε να κόψουμε τις μπριζόλες και να τις σερβίρουμε σε ένα μπουφέ, ή σε ένα τραπέζι με καλεσμένους, μπορούμε να βράσουμε ολόκληρες και με τις φλουδες τους,  πατάτες baby, να τις πατήσουμε ελαφρώς και να τις τηγανίσουμε, σαν συνοδευτικό για τις μπριζόλες μας, μπορούμε να βάλουμε και πατάτες μέσα στην συνταγή και να ψηθούν όλα μαζί. Αν το κάνουμε αυτό , απλά θα πρέπει να το σκεπάσουμε καλά το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο.


ΥΛΙΚΑ

4 χοιρινές μπριζόλες
Πιπεριές πράσινες κομμένες ροδέλες
Ντομάτες κομμένες ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτήρι του νερού Ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού νερό

Προαιρετικά τριμμένο τυράκι , κατα προτίμηση ρεγγάτο, ή γραβιέρα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, λίγη όχι πολύ , γιατί πικρίζει η πολύ ρίγανη και τις τοποθετούμε στο ταψί μας.
Βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα ροδέλες πιπεριάς.
΄Επειτα βάζουμε πάνω από τις πιπεριές , τις ντομάτες μας που τις έχουμε κόψει ροδέλες.
Ρίχνουμε από πάνω τους το λαδάκι μας, να πέφτει με ροή πάνω τους.
Συμπληρώνουμε τέλος το νερο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς , μεχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Περίπου 3/4 με 1 ώρα.
10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας ρίχνουμε , σε κάθε μπριζόλα και λίγο τριμμένο τυρακι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...