Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Πιτσάκια με ζύμη κρουασάν






Γρήγορη και εύκολη ζύμη για πιτσάκια και κρουασάν.

 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα χλιαρό
  • 60γρ μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/4  φλιτζάνι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
  2. Την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα.
  3. Παίρνω ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγω με το χέρι ή με τον μικρό πλάστη στρογγυλά μικρά  φύλλα. (ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω)
  4. Βάζω ότι γέμιση θέλω.
  5. Ανάλογα με τι υπάρχει στο ψυγείο φτιάχνω τα πιτσάκια μου.
  6.  Στις φωτό έχω βάλει κέτσαπ, ζαμπόν, μπέικον, κομματάκια μοτσαρέλα , κίτρινο μαλακό τυρί και πιπεριά κόκκινη.
  7. Τα αφήνω πάλι να φουσκωσουν λίγο , περίπου 30 λεπτά και ....
  8. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 ΄περίπου  λεπτά σε λαδόκολλα.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...