Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Γεμιστά κολοκυθάκια στη κατσαρόλα




Το έφτιαχνε πολύ συχνά η μητέρα μου, το ίδιο κι εγώ !!!! Μαζί με τους λαχανοντολμάδες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά !!!!

ΥΛΙΚΑ

 κολοκυθάκια για γέμισμα περίπου 10

  •  1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 κιλού κιμά χοιρινό
  • 1/4 ρύζι Καρολίνα και κάτι
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1/4 από το ματσάκι μαϊντανό\
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 μπαχάρια σπασμένα στο γουδί
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Φυτίνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Σε μια μεγαλη λεκάνη ψιλοκόβουμε  τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Πλένουμε  τα κολοκυθάκια μας και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά.
  3. Με το ειδικό εργαλείο ανοίγουμε τα κολοκυθάκια μας ή με ένα μικρό κουταλάκι.
  4. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε με την σειρά στην κατσαρόλα μας.
  5. Γεμίζουμε με νερό ίσα ίσα να σκεπαστούν τα γεμιστά μας. 
  6. Βάζουμε ένα πιάτο πάνω από τα κολοκυθάκια μας.
  7. Μόλις πάρει βράση , χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας .
  8. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45΄.

 Κρέμα

  •  Το ζουμί από τα γεμιστά μας , αφήνουμε λίγο στην κατσαρόλα
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 1 ή 2 αυγά, ανάλογα με το πόσα θέλετε να βάλετε εσείς
  • 4 λεμόνια στιμένα
  • αλάτι λίγο
  • πιπέρι
  • λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδο

  1.  Μόλις είναι έτοιμα τα γεμιστά  μας, αδειάζουμε σε μια άλλη κατσαρολίτσα το ζουμί τους.
  2. Σε μια μεγάλη κούπα γεμίζουμε με γάλα τα 3/4 , και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
  3. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε .
  4. Προσθέτουμε και το αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
  5.  Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα μας, τραβάμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και ρίχνουμε το αυγολέμονο.
  6.  Ανακατεύουμε και επαναφέρουμε στο μάτι την κατσαρόλα για λίγο.
  7. ΄Ετοιμη η κρέμα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...