Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Μανιτάρια φρικασέ





΄Ενα πολύ νόστιμο φαγάκι για τις ημέρες της νηστείας και όχι μόνο !!!!


ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μανιτάρια 
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μαρούλια μεγάλα
  • 1/2 ματσάκι άνιθο
  • 1 ποτήρι του κρασιού  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε για να μην απορροφήσουν νερό), και τα κόβουμε το κάθε ένα σε 2 ή 3 κομμάτια.
  2. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, έπειτα τον άνιθο  και εν συνεχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  3. Στη συνέχεια τα  μαρούλια χοντροκομμένα και τα ανακατεύουμε.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα μαρούλια.
  5. Προσέχουμε να μην αφήσουμε πολλά υγρά. Εαν έχει ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
  6. Στο τέλος  σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το λεμόνι με το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού..

Η συνταγή εκτός νηστείας γίνεται με αβγολέμονο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...