Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τηγανόψωμα





Υλικά

700 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμ. νερό χλιαρό
30 γραμ. μαγιά φρέσκια απ' το φούρνο ή 1 1/2 φακελάκι
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

1/2 κιλό φέτα πικάντικη

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα θα έλεγα.

Παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος ενός μανταρινιού και ίσως λίγο πιο μεγάλο και το ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό.

Ρίχνουμε  τριμμένη με το χέρι μας την φέτα. ΄Οσο θέλουμε . ΄Εάν θέλουμε και εάν δεν είναι πικάντικη η φέτα μας,  μπορούμε να πασπαλίσουμε και λίγο πιπεράκι.



΄Επειτα  διπλώνουμε την μια πλευρά.

Μετά διπλώνουμε και την άλλη πλευρά , δηλαδή το διπλώνουμε σαν φάκελλο.

Διπλώνουμε και τις υπόλοιπες δύο πλευρές.
Σε αυτή την φάση, αρχίζουμε και πιέζουμε με την παλάμη μας  σιγά σιγά και να το πατήσουμε, εάν θέλουμε μπορούμε να το βοηθήσουμε και με τον πλάστη, να ξαναγίνει λεπτό.




΄Επειτα του κάνουμε και μια τρυπούλα με το δάχτυλό μας στη μέση , και είναι έτοιμο να το τηγανίσουμε σε μέτρια φωτιά. Δηλαδή στη δική μου κουζίνα  το δυνατό είναι το 9 και το τηγανίζω στο 6.


 Το αφήνουμε να ροδίσει απ' την μια πλευρά, και το γυρίζουμε απ' την άλλη με βοήθεια  δύο πηρούνια να τηγανιστεί και απ' την άλλη.


Σημείωση 

Μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα, και αν μας περισσέψουν τα τυλάμε με διάφανη μεμβράνη και τα φυλάμε στην κατάψυξη. ΄Οταν θα θέλουμε να τα φάμε , βγάζουμε την μεμβράνη και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...