Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Ψωμάκια για σπιτικά χάμπουργκερ.




 



 Τρομερά εύγεστα !!!!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, προτείνω αυτό για τα τσουρέκια ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  • 2 αβγά
  • 150 γραμ. μαργαρίνη
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 20 γραμ. αλάτι
  • 40 γραμ. μαγιά
  • 450 γραμ. νερό
  • σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
  • ΄Επειτα ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Αρκετό ζύμωμα θα έλεγα.
  • Παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος ενός καρυδιού εάν θέλουμε να κάνουμε μικρά-ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ  ή σαν μανταρίνι μικρό εαν θέλουμε να τα κάνουμε κανονικό μέγεθος - μεγάλο.
  •   Φουσκώνουν πολύ, γι' αυτό αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν. 
  • Το πλάθουμε στρογγυλό, και ρίχνουμε από πάνω το σουσάμι.
  • Για να κολλήσει το σουσάμι επάνω στη ζύμη , βρέχουμε απαλά το ζυμαράκι μας από πάνω , βάζουμε το σουσάμι , και πιέζουμε να κολλήσει επάνω.
  • Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βγαίνουν 40 μικρά ατομικά χάμπουργκερ για μπουφέ, ή 20 μεγάλα .

Μπορούμε να τα καταψήξουμε. Αφού τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά σε πολυμπάγκ, κλείνουμε καλά και στην κατάψυξη. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...