Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Φανουρόπιτα της γιαγιάς





 Μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για Φανουρόπιτα 
της φίλης μου Άννα Καρασάββα !!!!


ΥΛΙΚΑ

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΝΕΡΟ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΡΕΤΣΙΝΑ Ή ΚΡΑΣΙ(ΜΙΣΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΙΣΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΟΓΑΡΙΦΑΛΛΟ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
6 ΦΎΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΚΑΝΗ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ.ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΩΛ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΘΕΙ ΟΛΟ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ 30-32 Νο ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ 180 ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΘΗΚΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 25-30 ΛΕΠΤΑ.ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ .... 
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και τις εξής αλλαγές ή παραλλαγές. Τις δοκίμασα και είναι πάρα πολύ νόστιμη και έτσι η φανουρόπιτα.
 
1ον. Αντικατέστησα το νερό με έτοιμο χυμό  ΜΗΛΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΒΕΡΥΚΟΚΟ.
2ον.  Το κόκκινο κρασί το αντικατέστησα με Μαυροδάφνη.
3ον. Συμπλήρωσα και 1 σοκολάτα γάλακτος τριμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...