Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

MARI PLATEAU: Σπιτική φρέσκια κρέμα γάλακτος στο Thermomix

Απο την MARI PLATEAU: Σπιτική φρέσκια κρέμα γάλακτος στο Thermomix:

 Σπιτική κρέμα γάλακτος λοιπόν!! με πολύ ευκολία από το πολύτιμο Thermomix!! Δεν κάνω διαφήμιση στο thermomix, αλλά τι να κάνω; το καλό ...

Υλικά για 500 ml 

250 ml πλήρες γάλα (μπορεί να γίνει και με λιγότερα λιπαρά)
250 γρ. ανάλατο βούτυρο

Δημιουργία

Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε κομμάτια στο κάδο και προγραμματίζουμε 3 λεπτά, 90 βαθμούς, ταχύτητα 1.
Στη συνέχεια κτυπάμε το μείγμα για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8.
Με αυτό τον τρόπο γαλακτοματοποιεί το λίπος του βουτύρου μέσα στο ζεστό γάλα κι έτσι έχουμε μια νοστιμότατη φρέσκια κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε στην μαγειρική.
Αφήνουμε άλλες 4 ώρες (σύνολο 8), αν θέλουμε να την κτυπήσουμε σε σαντιγύ για ζαχαροπλαστική.
Αν βιαζόμαστε και θέλουμε να την κτυπήσουμε άμεσα, αδειάζουμε την ζεστή κρέμα σε ένα επίπεδο πλαστικό δοχείο και αυτό το βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μισογεμισμένο με παγάκια.
Αφού η κρέμα είναι πολύ καλά παγωμένη την κτυπάμε με το μίξερ και σε λιγότερο από ένα λεπτό η κρέμα μας έχει γίνει σαντιγύ!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...