Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Το ευκολάκι του Αγ. Βαλεντίνου


Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι. Ελαφρύ μετά από ένα καλό γεύμα . Για την ημέρα των ερωτευμένων νομίζω ότι είναι ό,τι πρέπει !!!

ΥΛΙΚΑ
για 2 ή 3 ποτήρια γιάλινα κολονάτα -ανάλογα το βάθος του καθε ποτηριού-


2 τεμάχια σαβαγιάρ ή μπισκότα τύπου πτι μπερ για κάθε ποτήρι
4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους
λίγο λικέρ
1/2 πακέτο έτοιμη κρέμα πατισερί -την φτιάχνετε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης-
1 πακέτο φρούτα του δάσους ή πάθους κατεψυγμένα για να φτιάξουμε την σάλτσα .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1ον.- Για την σάλτσα φρούτα του πάθους.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
140 ml νερό, ή 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1/2 λεμόνι , το χυμό του
200 γραμ. ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη, τα φρούτα, το κόρν φλάουερ, το χυμό λεμόνι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.
΄Οταν ξεκινήσει να ζεσταίνετε καλά , μόνο τότε τα ανακατεύουμε απαλά για να μην λιώσουν, απλά για να μην κολλήσει το κόρν φλάουερ στο κατσαρολάκι μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Χρησιμοποιούμε όσο θέλουμε και το υπόλοιπο το φυλάμε στην συντήρηση του ψυγείου σε ένα πλαστικό τάπερ για μια βδομάδα ή το φυλάμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 μήνες.


2ον.- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την μαρμελάδα και συμπληρώνετε και 1 μικρό φλυτζ. του καφέ νερό. Το αραιώνετε ανακατεύοντάς το. Το κατεβάζετε από την φωτιά. Ρίχνετε και ελάχιστο λικέρ.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Αν δεν έχετε μαρμελάδα , βάλτε λίγο γάλα συμπληρώνετε και λίγο λικεράκι και τα βουτάτε εκεί.

 3ον.- Φτιάχνετε την κρέμα πατισερί, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως .΄Εχετε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα την σάλτσα με τα φρούτα του δάσους.

4ον.- ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

 Σπάτε και βουτάτε στα γρήγορα τα σαβαγιάρ ή μπισκότα . Δεν θέλουν πολύ. ΄Ενα τσαφ , τσάφ.
Τοποθετείτε μια στρώση σε κάθε ποτήρι.
Βάζετε μια στρώση κρέμας.
Μια ελαφριά στρώση σάλτσα με φρούτα του πάθους, όχι παχιά η στρώση.
΄Αλλη μια στρώση μπισκότα ή σαβαγιάρ.
΄Αλλη μια στρώση κρέμας.
Και τέλος γαρνίρετε με την σάλτσα φρούτα του πάθους.
΄Ετοιμο !!!!!
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Το σερβίρουμε μετά το δείπνο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...