Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

ΜΟΥΣ ΛΕΜΟΝΙ ΤΗΣ κας ΕΦΗΣ


΄Ενα ιδιαιτέρως δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα , που τρώγεται πολύ ευχάριστα και μετά από ένα καλό δείπνο !!!!!!



ΥΛΙΚΑ

1 γάλα εβαπορέ πλήρες
1 ποτήρι ζάχαρι
1 φακελάκι ζελέ κατά προτίμηση λεμόνι ή ανανά
1/4 του ποτηριού χυμό λεμόνι,     ή δοκιμάζετε και ρίχνετε κατά βούληση
1 ποτήρι βραστό νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
σαντιγύ
αμύγδαλο καβουρντισμένο 

Προαιρετικά
μπισκότα πτι - μπερ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κουτί με το γάλα στην κατάψυξη για 5 ώρες, να παγώσει καλά.

Φτιάχνουμε το ζελέ με το νερό και το χυμό και το βάζουμε στο ψυγείο να ψύξει και να γίνει σαν μέλι.
Παρακολουθούμε συνέχεια το ζελέ , δεν θέλουμε να πήξει καλά , και μόλις αρχίσει να γίνεται ,  όπως προείπα, σαν μέλι , τότε κάνουμε τα παρακατω.

Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη χτυπάμε το γάλα , με την ζάχαρη και το ξύσμα   για 20 λεπτά με το μίξερ, μέχρι να φουσκώσει.
Θα γίνει σαν σαντιγύ.

Παίρνουμε τοτε το ζελέ , και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας, ανακατεύοντας συνέχεια.

Τώρα, αν θέλουμε να το κάνουμε σαν τουρτίτσα, βάζουμε πτι μπερ σε ένα πυρέξ, ή μπισκότα σαβαγιάρ, τα καταβρέχουμε λιγάκι με ελάχιστο γάλα, ρίχνουμε την μους μας, και από πάνω την σαντιγύ μας και γαρνίρουμε με καβουρντισμένα και αλεσμένα ελαφρώς αμύγδαλα.

Μπορούμε όμως να την σερβίρουμε και χωρίς μπισκότα, σε ποτήρια κολωνάτα.

Την συνταγή αυτή μου την έμαθε η φίλη μου κα ΄Εφη από την Σαλαμίνα, και θέλω να την ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, για το τόσο όμορφο και δροσερό γλυκάκι της.






Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Oreo cookie cupcakes






ΥΛΙΚΑ


1 πακέτο Oreo cookies 
75γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
100γρ. μαύρη ζάχαρη (το ανοικτό χρώμα - light brown sugar) ή καστανή ζάχαη
100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά 


Διακόσμηση

200ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη άχνη
1 πακέτο Oreo mini


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (170°C με αέρα).
Τοποθετούμε 12 χαρτάκια ή θήκες σιλικόνης στη φόρμα για muffins.
Ανοίξτε τα γεμιστά μπισκότα προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν, χωρίζοντας το πάνω από το κάτω μισό και τοποθετήστε το μισό που έχει ακόμα τη γέμιση μέσα στις θήκες cupcakes με τη γέμιση προς τα πάνω. Ένας λόγος που προτιμώ τα Oreos είναι ότι ανοίγουν εύκολα χωρίς να σπάνε. Έτσι δημιουργούμε μία νόστιμη και τραγανή βάση για το cupcake. Φυλάξτε τα άλλα μισά.

Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Χτυπήστε τo βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα μαζί με ένα κουτάλι σούπας αλεύρι/κακάο.
Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι/κακάο με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
Μοιράστε το μίγμα στις θήκες.
Ψήστε για περίπου 14-17 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας. Αφήστε να κρυώσουν.

Μόλις έχουν κρυώσει, χτυπήστε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη. Λιώστε τα υπόλοιπα μισά μπισκότου που έχετε φυλάξει από πριν και προσθέστε τα στη χτυπημένη κρέμα. Χρησιμοποιήστε κορνέ ή απλώστε με ένα μαχαίρι πάνω στα cupcakes και βάλτε ένα mini Oreo από πάνω για διακόσμηση.

Αν για κάποιο λόγο δεν  τα φάτε όλα (δεν συμβαίνει συχνά) μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο αλλά πρέπει να ξανάρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν φαγωθούν.


Την συνταγή αυτή την είδα στο ίντερνετ από την Liz !!!!!

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Τηγανίτες με ψωμί




Υλικά

Ψιλές φέτες ψωμιού
1 αυγό
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1 βανίλια

Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε ψιλές φέτες ψωμιού. 
Χτυπάμε σε ένα μπωλ το 1 αυγό καλά, και συμπληρώνουμε το γάλα και την βανίλια. Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, να κάψει.
Βουτάμε μία μια τις φέτες ψωμιού και τις ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστούν, μέχρι να πάρουν χρώμα από την μια , και κατόπιν τις γυρνάμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη.

ΠΡΟΣΟΧΗ  Το λάδι πρέπει στην αρχή να κάψει αλλά μετά χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία.

Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω , ζάχαρη ή μέλι ή κάποια μαρμελάδα της αρεσκείας μας. 

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Πίτσα με ζύμη μπισκοτένια



Υλικά για τη ζύμη:

60 γρ. βούτυρο φυτικό
250 γρ. γάλα εβαπορέ
1/2 κ. γλ. αλάτι
350 γρ. αλεύρι φαρίνα
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

 Υλικά για τη γαρνιτούρα:

κέτσαπ
150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
200 γρ. τυρί τύπου ένταμ ή μοτσαρέλα
ρίγανη
πιπεριές πράσινες , κόκκινες ή ό,τι έχετε
μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
ροδέλες φρέσκιας ντομάτας

Εφαρμογή για τη ζύμη
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ  και  ζυμώνουμε.
  2. Απλώνουμε τη ζύμη σε μεγάλο βουτυρωμένο, ορθογώνιο  ή μεγάλο στρογγυλό ταψί και τρυπάμε με πιρούνι.
  3.  Ψήνουμε τη ζύμη άδεια, σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, για 15 λεπτά. 
  4. Την βγάζουμε και συμπληρώνουμε όλα τα υλικά  και ψηνουμε μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 15-20 λεπτά..

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Λεμονάδα και μαρμελάδα λεμόνι Θερμομιξ



ΛΕΜΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 λεμόνια
1,5 λίτρο νερό
120 γρ. ζάχαρη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
1. Βάζουμε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθουμε για 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 10.
2. Προσθέτουμε τα λεμόνια κομμένα σε 4 κομμάτια και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα, στην ταχύτητα 5.
3. Προσθέτουμε νερό έως την ένδειξη του 1,5 λίτρου και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 3, για 3 δευτερόλεπτα.
4. Σουρώνουμε με το καλαθάκι και σερβίρουμε.
5. Δεν πετάμε τα υπόλοιπα (τη φλούδα) από το λεμόνι και συνεχίζουμε για να φτιάξουμε μαρμελάδα.


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 
ΥΛΙΚΑ: 
Υπόλοιπα (φλούδες) από τα λεμόνια
2 μήλα καθαρισμένα
500 γρ. ζάχαρη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
1. Προσθέτουμε τα μήλα στον κάδο και ανοίγουμε την ταχύτητα στο 4, για 5-6 δευτερόλεπτα ώστε να κοπούν τα υλικά.
2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε 18 λεπτά, θερμοκρασία varoma, ταχύτητα 1.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012

Μπάρες βρώμης με ταχίνικαι μέλι



ΥΛΙΚΑ
* 4 κουτ. σούπας ταχίνι
* 4 κουτ. σούπας μέλι
* 175 γραμμ. νιφάδες βρώμης
* 50 γραμμ. σταφίδες ξανθές  ή αποξηραμένα cranberies
* 1 κουτ. σούπας σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C
. Βουτυρώνετε ένα ταψί  23Χ23 εκ. και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί στη βάση του.
 Βάζετε το ταχίνι και το μέλι σε μια κατσαρόλα και λιώνετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο. 
Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη βρώμη και τις σταφίδες, εγώ εδώ έβαλα cranberies και ανακατεύετε καλά.
 Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού το στρώνετε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.
 Πασπαλίζετε με το σουσάμι και πιέζετε με το κουτάλι ελαφρά να κολλήσουν.

 Ψήνετε για 15 λεπτά, χωρίς να το αφήσετε να πάρει χρώμα
. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και χαράζετε 3 κάθετες γραμμές και 5 οριζόντιες.
 Οταν κρυώσει, κόβετε σε λωρίδες και φυλάτε τα κομμάτια σε αεροστεγές δοχείο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...