Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Λεμονάδα και μαρμελάδα λεμόνι Θερμομιξ



ΛΕΜΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 λεμόνια
1,5 λίτρο νερό
120 γρ. ζάχαρη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
1. Βάζουμε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθουμε για 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 10.
2. Προσθέτουμε τα λεμόνια κομμένα σε 4 κομμάτια και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα, στην ταχύτητα 5.
3. Προσθέτουμε νερό έως την ένδειξη του 1,5 λίτρου και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 3, για 3 δευτερόλεπτα.
4. Σουρώνουμε με το καλαθάκι και σερβίρουμε.
5. Δεν πετάμε τα υπόλοιπα (τη φλούδα) από το λεμόνι και συνεχίζουμε για να φτιάξουμε μαρμελάδα.


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ 
ΥΛΙΚΑ: 
Υπόλοιπα (φλούδες) από τα λεμόνια
2 μήλα καθαρισμένα
500 γρ. ζάχαρη

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
1. Προσθέτουμε τα μήλα στον κάδο και ανοίγουμε την ταχύτητα στο 4, για 5-6 δευτερόλεπτα ώστε να κοπούν τα υλικά.
2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε 18 λεπτά, θερμοκρασία varoma, ταχύτητα 1.

3 σχόλια:

  1. Γεια σας!Τις φλούδες λεμονιού τις βάζουμε μαζί με τα καθαρισμένα μήλα να κοπούν μαζί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις φλούδες λεμονιού πότε τις βάζουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nαι, κορίτσια μαζί με τα μήλα, για να φτιαχτεί η μαρμελάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...