Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο με χυλοπίτες γιουβέτσι





΄Ενα φαγητούλι γρήγορο , νόστιμο, και αρκετά εμφανίσιμο !!!!!


ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο ή  4-6 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι μεγάλο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη ή 1 πουμαρό ή 5-6 ντομάτες τριμμένες
1/2 ξυλάκι κανέλλα 
3 μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης
1 ποτήρι του νερού λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κοτόπουλο,το καθαρίζουμε από τυχόν πούπουλα ή φτερά, του κόβουμε τον πωπούλι του και το βάζουμε στη γάστρα μας ή στο ταψί μας. Το αλατοπιπερώνουμε.

Το τρυπάμε σε 4-5 μεριές με το μαχαίρι μας και μπίγουμε  από ένα κομμάτι σκόρδο.

 Κρατάμε 2 σκελίδες σκόρδο και το ψιλοκόβουμε στο ταψί μας μέσα.
Στο ταψί μας πάλι μέσα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας , όχι τριφτό, την ντομάτα μας, τα μπαχαρικά μας, συμπληρώνυμε  αλατοπίπερο και το λάδι. 

Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό.

Το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για μια περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο .

Μόλις  είναι έτοιμο από την μια πλευρά το βγάζουμε από το φούρνο προσεκτικά, γυρνάμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε 1 λίτρο καυτό νερό και βάζουμε 250-300 γραμ. χυλοπίτες.
Ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε πάλι στο φούρνο να ψηθεί.

Μετά από 10 λεπτά , ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου και ανακατεύουμε με την κουτάλα μας τις χυλοπίτες για να μην κολλήσουν. 
Μετά από 20 λεπτά περίπου και όταν ροδίσει πάλι, το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με τριμμένο τυράκι, ή μυζήθρα, αλλά και σκέτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...