Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

κρεμ μπρουλέ - Θερμομίξ -

Σοκολάτα κρέμα καραμελέ

400 γρ κρέμα γάλακτος
70 g κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σε πραγματικό εκχύλισμα βανίλιας(ή σπόρους από 1 βανίλια pod)
275 γρ αυγά(περίπου 5 μεγάλα αυγά)
100 g σοκολάτασπασμένη σε κομμάτια
Μαύρη ζάχαρη για την επικάλυψη


προετοιμασία
μέθοδος
1.

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από μαύρη ζάχαρη και σοκολάτα σε μπολ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό / ταχύτητα 3.

2.

Μαγειρέψτε για 15 min/90 C / ταχύτητα 3.

ΣυμβουλήΑν χρησιμοποιείτε κρύο αυγά ή κρέμα γάλακτοςμπορεί να χρειαστεί ναμαγειρέψουν λίγο περισσότερο χρόνο για να πήξει το μίγμαλαμβάνοντας υπόψη ότιτο μείγμα θα συνεχίσει να πυκνώσει ενώ αριστερά στέκεται να κρυώσει.

3.

Προσθέστε στο μείγμα σοκολάτας και το μίγμα με ταχύτητα 3 έως ότου λιώσειτελείως και σε συνδυασμό.

4.

Ελέγξτε ότι το creme φαίνεται απολύτως ομαλή και δεν είναι κοκκώδης καθόλου. Ανέχει πάει κοκκώδεις ή να γίνει ομελέταμπορεί εύκολα να διασωθούνΑπλά προσθέστε 30 γρ κρύο γάλα ή κρέμα γάλακτος και το μείγμα για 30 sec / ταχύτητας8.

Επαναλάβετε αν χρειάζεται μέχρι την επιθυμητή λεία υφή επιτυγχάνεται.

5.

Ρίχνουμε από μίγμα αμέσως σε ατομικά φορμάκια ή ένα μεγάλο πιάτο.

Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν τα βάζουμε στοψυγείο.

6.

Μετά την ψύξηκαι πουπασπαλίζουμε ένα παχύ στρώμα από καφετιά ζάχαρη στην κορυφήτότε caramelise με τη θέρμανση κάτω από ένα καυτό γκριλ ή με ένακαμινέτο κουζίνα.


άκρο
Κατά τη μέτρηση τα αυγά είναι σημαντικό για να πάρει 250 - 300g του αυγού(περίπου 5 μεγάλα αυγά). Αυτό θα επηρεάσει την πάχυνση του brulee και το συνολικό τελικό προϊόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...