Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μπατόν Σαλέ της ΒΑΡΒΙ


  •  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο νόστιμα είναι, και πόσο γρήγορα καταναλώνονται !!!!!!!
 Υλικά
  • 100 γραμ. καλαμποκέλαιο
  • 125 γραμ.βούτυρο
  • 1 φαρίνα κόκκινη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 60 γραμ. ούζο
  • 1 κουταλ. του γλυκού αλάτι
  • 150 γραμ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. ΄Επειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να πλάθετε καλά και να ξεκολάει από τα χέρια.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα πάχους 2 περίπου εκατοστών και την κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκατοστών.
  4. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί και πασπαλίζουμε με άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-20 λεπτά περίπου.
  6. Προσοχή γίνονται γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...