Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Κολοκυθόπιτα αλμυρή

Υλικά

  • 2 φύλλα σπιτικά
  • 3 κούπες κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρύζι ή τραχανά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα τυρί φέτα
Εκτέλεση
  1. Σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα, το αλάτι, το πιπέρι, το ρύζι ή τον τραχανά, το δυόσμο και τον μαϊντανό. Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 7 λεπτά περίπου.
  3.  Το τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και τη φέτα. Φροντίζουμε η φέτα να μη λιώσει πολύ, να φαίνεται.
  4. Στρώνουμε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. περίπου. Ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο αφού το λαδώσουμε. Χαράζουμε την πίτα και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.
  5. Την ψήνουμε στους 170 αέρα για 45 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...