Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Φτιάχνω Πλαστό στην Αθαμανία Τρικάλων
















Τέλη Ιουνίου , πήγαμε μια υπέροχη εκδρομή στην Μουτσαρα , που τα τελευταία χρόνια μετονομάστηκε σε Αθαμανία Τρικάλων.
Είναι ένα υπέροχο χωριό, γεμάτο καρυδιές και πλατάνια, 90 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα, στα βουνά της Πίνδου. Το χωριό το χωρίζει και ένα υπέροχο ποτάμι ο Ασπροπόταμος μάλλον, που τρέχει ασταμάτητα !!!
Εκεί γνώρισα και την κ. Φρειδερίκη, που μας φτιάχνει σήμερα τον Πλαστό.
Δεν είχα ξαναδοκιμάσει Πλαστό. Μοσχομύριζαν τα .... λάχανα , διάφορα χόρτα, που τα είχε κόψει από τον κήπο της και ήταν πεντανόστιμα. Το γάλα και το τυρί δικά της, από τα κατσίκια της.
Τι άλλο θα μπορούσε να ζητησει κανείς από μια πίτα?
Τις ζήτησα να μου φτιάξει τον Πλαστό , από τα χεράκια της και έτσι μου έκανε το χατήρι στην αυλή του σπιτιού της.

Τα υλικά όλα είναι στο περίπου όπως θα δείτε και στο παραπάνω βίντεο. Με το μάτι που λέμε. ΄Ομως δεν είναι δύσκολο να την φτιάξουμε , γιατί η κ. Φρειδερίκη, μας τα λέει και μας τα φτιάχνει πολύ αναλυτικά.
Θα προσπαθήσω να σας δώσω αναλογίες , αλλά όλα στο ...... πάνω κάτω, στο περίπου  !!!

Πάμε να δούμε την συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

750 γραμ. διάφορα χόρτα, όπως τσουκνίδες, λάπατα, κρεμμυδάκι φρέσκο, ανθούς κολοκυθιού, κολοκυθάκια 2-3 πολύ μικρά, όλα πολύ ψιλοκομμένα.
750 γραμ. έως 1 κιλό αλεύρι μπομπότα, δηλαδή αλεύρι από καλαμπόκι
μαργαρίνη
ελαιόλαδο
τυρί φέτα περίπου 300 γραμ.
λίγο γάλα

Για την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθήστε το βίντεο.

Ψήσιμο της πίτας στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδοκοκκινίσει, στην κάτω σχάρα του φούρνου μας, όχι στον πάτο, ένα πιο πάνω.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...