Την συνταγή μου την έδωσε ο σεφ του ξενοδοχείου στην Πορταριά Πηλίου και είναι καταπληκτική!!!
΄Ισως η καλύτερη που έχετε δοκιμάσει !!!
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρια φρυγανιά
1 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια καρύδι χονδροκοπανισμένο
2 ποτήρια γάλα
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτάλι σούπας σόδα
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
8 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά για 20 ΄λεπτά. Το μυστικό στην συνταγή αυτή είναι να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά τα αυγά.
Αναμιγνύουμε τα άλλα υλικά.
Λαδώνουμε το ταψί μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε την καρυδόπιτα όπως είναι μέσα στο ταψί σε μερίδες.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, στη φωτιά , και από την ώρα που θα αρχίσει να παίρνει βράση, αφήνουμε 5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου