Πολύ ωραίο τουρσί, χωρίς βράσιμο , που μπορεί να καταναλωθεί μετά από 7-8 ημέρες.
Δεν είναι πολύ ξινό. Τρώγεται ευχάριστα και σαν σαλάτα, προσθέτοντας λάδι και ξύδι κατά το σερβίρισμα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο.
- 1 κιλό πιπεριές κόκκινες και πράσινες μαζί
- .1 κιλό αγουρωπές ντομάτες,κομμένες μικρά κομματάκια,
- 2 καρότα ψιλοκομμένα.
- Λίγο σέλινο με την ρίζα ψιλοκομμένα.
- 300 γραμμάρια ξύδι.
- 100 γραμμάρια ζάχαρη.
- 50 γραμμάρια αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα καρότα ροδέλες.
- Κόβουμε με το μαχαίρι το λάχανό μας.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα καρότα και το λάχανο.
- Προσθέτουμε το σέληνο,τις ντομάτες και τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ξύδι μέχρι να τα καλύψει.
- Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν καλά, ανακατεύοντας κατά περιοδους, και τρίβοντάς τα με τα χέρια μας. Να τα πατάτε με δύναμη.
- Τα βάζουμε έπειτα στα βαζάκια μας, μοιράζουμε το ζουμί και κλείνουμε ερμητικά.
- Μετά από 7-8 ημέρες είναι έτοιμο !!!
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΒΡΑΣΙΜΟ
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Η συνταγή αυτή είναι της καλής μου Θεσσαλονικιάς φίλης Στελλα Παναγιωτιδου.
Πόσο καιρό διατηρείται αυτή η σαλάτα στα βάζα; τα βάζα τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για να διατηρηθούν;
ΑπάντησηΔιαγραφή