Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κουνουπίδι τουρσί στο πλυντήριο πιάτων





Δοκιμάστε το !!!! Θα εκπλαγείτε !!!!!
Σίγουρα δεν μυρίζει απορρυπαντικό μέσα!!! αχαχαχαχ
Γίνονται τραγανά τουρσιά !!!!
Κλείστε ερμητικά τα καπάκια και παραμένουν φρέσκα για αρκετούς μήνες.
Μπορείτε να τα φάτε αμέσως , μετά την έξοδο από το πλυντήριο πιάτων, επειδή υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρεται !!!!!




ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό κουνουπίδι
  • 5 καρότα ψιλοκομμένους δακτύλιους
  • λίγο σέληνο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

Για τη σάλτσα:


  • 1 φλιτζάνι ξίδι από κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 1/2  κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι
  • 6-8 μεγάλα σκόρδα, ψιλοκομμένα προαιρετικά, εγώ δεν βάζω πάντα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



  1. Κόβουμε τα καρότα ροδέλες.
  2. Κόβουμε τις φούντες από το κουνουπίδι σε μικρά τεμάχια.
  3. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα καρότα και το κουνουπίδι.
  4. Προσθέτουμε το σέληνο , τις πιπεριές, και το σκόρδο, προαιρετικά.
  5. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να τα καλύψει.
  6. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν καλά, ανακατεύοντας κατά περιοδους.
  7. Τα βάζουμε έπειτα στα βαζάκια μας, μοιράζουμε το ζουμί ,   κλείνουμε ερμητικά, και τα τοποθετούμε ανάποδα στο πλυντήριο πιάτων.
  8. Μπορούμε να τα βάλουμε μαζί με τα άπλυτα πιάτα μας. Σίγουρα δεν θα πάρουν μυρωδιά από το απορρυπαντικό, γιατί τα έχουμε κλείσει ερμητικά .
  9. Τα ......... πλένουμε - βράζουμε στους 35 βαθμούς.
  10. Μόλις τελειώσει το πλυντήριο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά , μετά τα γυρνάμε και τα φυλάμε σε δροσερό μέρος στο ντουλάπι μας. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε και μετά από πολλούς μήνες.
  11. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε ανάλογα το γούστο σας, το χυμό τουρσί.
  12. Το μέτρο αυτό είναι για μένα .

Απολαύστε το.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ








3 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...