Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αιγυπτιακό πιλάφι


΄Ενα πιλάφι ξεχωριστό, αρωματικό !!!! Δοκιμάστε το, τολμήστε το !!!!!

ΥΛΙΚΑ

Σερβίρει 5 άτομα

1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2,5 κούπες ρύζι κίτρινο, ή αρωματικό
5 κούπες νερό
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 φωλίτσες μαλλιά αγγέλου , τριμμένα πολύ ψηλά στη χούφτα μας
1 κουταλιά της σούπας μίγμα λαχανικών σε βαζάκι ή ένα κύβο κοτόπουλου ψυγείου
1/2 χούφτα σταφίδες μαύρες
1/2 χούφτα κουκουνάρι καβουρντισμένο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και τα κουκουνάρια  να σωταριστούν.Μπορείτε τα κουκουνάρια να τα καβουρντίσετε ξεχωριστά σε ένα μικρό τηγάνι.
 Μόλις αρχίσει να μαραίνεται το κρεμμυδάκι ρίχνουμε τα μαλλιά αγγέλου τρίμματα.
 Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρουν τα μαλλιά αγγέλου ένα σκούρο χρώμα. ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ.
Ρίχνουμε το νερό, το μίγμα των λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, τις σταφίδες. 
Ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι, και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας αρκετά. Στην δική μου κουζίνα το φουλ είναι το 9 και το βάζω στο 4.
Μετά από κανένα 10λεπτο κοιτάμε αν έχει τραβήξει το νερό. Μόλις ο πάτος της κατσαρόλας δεν έχει νερό, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του.
΄Ετσι γίνεται σπυρωτό.

Καλή όρεξη !!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ  Ανάλογα πόσα άτομα έχουμε να σερβίρουμε αυξάνουμε ή μειώνουμε την δοσολογία. Να ξέρετε ότι ....... 1 κούπα ρύζι , 2 κούπες νερό.  1 προς 2. Και θα φτιάχνετε πάντα το τέλειο σπυρωτό ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...