ΛΕΜΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ:
2 λεμόνια
1,5 λίτρο νερό
120 γρ. ζάχαρη
ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
1. Βάζουμε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθουμε για 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 10.
2. Προσθέτουμε τα λεμόνια κομμένα σε 4 κομμάτια και κόβουμε για 5 δευτερόλεπτα, στην ταχύτητα 5.
3. Προσθέτουμε νερό έως την ένδειξη του 1,5 λίτρου και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 3, για 3 δευτερόλεπτα.
4. Σουρώνουμε με το καλαθάκι και σερβίρουμε.
5. Δεν πετάμε τα υπόλοιπα (τη φλούδα) από το λεμόνι και συνεχίζουμε για να φτιάξουμε μαρμελάδα.
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ:
Υπόλοιπα (φλούδες) από τα λεμόνια
2 μήλα καθαρισμένα
500 γρ. ζάχαρη
ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
1. Προσθέτουμε τα μήλα στον κάδο και ανοίγουμε την ταχύτητα στο 4, για 5-6 δευτερόλεπτα ώστε να κοπούν τα υλικά.
2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ρυθμίζουμε 18 λεπτά, θερμοκρασία varoma, ταχύτητα 1.
Γεια σας!Τις φλούδες λεμονιού τις βάζουμε μαζί με τα καθαρισμένα μήλα να κοπούν μαζί;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις φλούδες λεμονιού πότε τις βάζουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήNαι, κορίτσια μαζί με τα μήλα, για να φτιαχτεί η μαρμελάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφή