΄Ενα ιδιαιτέρως δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα , που τρώγεται πολύ ευχάριστα και μετά από ένα καλό δείπνο !!!!!!
1 γάλα εβαπορέ πλήρες
1 ποτήρι ζάχαρι
1 φακελάκι ζελέ κατά προτίμηση λεμόνι ή ανανά
1/4 του ποτηριού χυμό λεμόνι, ή δοκιμάζετε και ρίχνετε κατά βούληση
1 ποτήρι βραστό νερό
ξύσμα από 1 λεμόνι
σαντιγύ
αμύγδαλο καβουρντισμένο
Προαιρετικά
μπισκότα πτι - μπερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουτί με το γάλα στην κατάψυξη για 5 ώρες, να παγώσει καλά.
Φτιάχνουμε το ζελέ με το νερό και το χυμό και το βάζουμε στο ψυγείο να ψύξει και να γίνει σαν μέλι.
Παρακολουθούμε συνέχεια το ζελέ , δεν θέλουμε να πήξει καλά , και μόλις αρχίσει να γίνεται , όπως προείπα, σαν μέλι , τότε κάνουμε τα παρακατω.
Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη χτυπάμε το γάλα , με την ζάχαρη και το ξύσμα για 20 λεπτά με το μίξερ, μέχρι να φουσκώσει.
Θα γίνει σαν σαντιγύ.
Παίρνουμε τοτε το ζελέ , και το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα μας, ανακατεύοντας συνέχεια.
Τώρα, αν θέλουμε να το κάνουμε σαν τουρτίτσα, βάζουμε πτι μπερ σε ένα πυρέξ, ή μπισκότα σαβαγιάρ, τα καταβρέχουμε λιγάκι με ελάχιστο γάλα, ρίχνουμε την μους μας, και από πάνω την σαντιγύ μας και γαρνίρουμε με καβουρντισμένα και αλεσμένα ελαφρώς αμύγδαλα.
Μπορούμε όμως να την σερβίρουμε και χωρίς μπισκότα, σε ποτήρια κολωνάτα.
Την συνταγή αυτή μου την έμαθε η φίλη μου κα ΄Εφη από την Σαλαμίνα, και θέλω να την ευχαριστήσω ιδιαιτέρως, για το τόσο όμορφο και δροσερό γλυκάκι της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου