Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Σαρούν Κελύν ή Καταϊφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου



Πρόκειται για καταίφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου σιροπιαστό!
Είναι πολύ ωραίο γλυκό και αν θέλουμε το συνοδεύουμε με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού!

  


ΥΛΙΚΑ

 1/2 κιλό καταϊφι
1 κούπα βούτυρο γάλακτος

Για την κρέμα

1 κούπα χονδρό και ψιλό σιμιγδάλι μαζί
1/2 πακέτο βιτάμ δηλαδή 125 γραμ. περίπου
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα φρέσκο ή 1 κουτί εβαπορέ γάλα και με το ίδιο κουτί θα μετρήσετε 1 κουτί νερό
3 αυγά
4-5 βανίλιες

Για το σιρόπι

3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε το καταϊφι, το ξαίνουμε καλά, τρίβοντάς το με το λιωμένο βούτυρο.
Στη συνέχεια, αφού έχουμε φτιάξει την κρέμα μας, όπως ακριβώς γίνεται η κρέμα για το γαλακτομπούρεκο, και όπως είναι ζεστή, τη στρώνουμε πάνω στο καταϊφι.
Συνεχίζουμε βάζοντας από πάνω το υπόλοιπο ξασμένο και βουτυρωμένο καταίφι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσει καλά καλά, για να είναι κριτσανιστό και μετα το σιρόπιασμα, και όταν το βγάλουμε, το κοβουμε και το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό.
Αν θέλουμε μπορούμε να το γαρνίρουμε με σαντιγύ και να το στολίσουμε με κομματάκια από γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
Επίσης συνοδεύεται πολύ ωραία και από παγωτό

Η συνταγή είναι της φίλης μου  Αναστασία Σουβατζή.


2 σχόλια:

  1. Καλό φθινόπωρο και καλές μαγειρικές διαδρομές . Αυτό το γλυκό μου αρέσει πολύ , θα δοκιμάσω και τη δική σου συνταγή .
    Γλυκιά καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα το φτιάξω Βάνα τα Χριστούγεννα!!!Πολύ ωραία συνταγή...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...