Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Fritata με πατάτες, λαχανικά και καπνιστή πανσέτα



Υλικά για 4 άτομα


  • 150 γρ.  βούτυρο
  • 8 αυγά μεγάλα χτυπημένα
  • 3 μέτριες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μέτριους κύβους
  • 200 γρ. χοιρινό καπνιστό από την πανσέτα
  • 1 τομάτα μέτρια ψιλοκομμένη
  • 300 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε φαρδύ τηγάνι με πυρίμαχη λαβή ρίχνουμε τις βραστές πατάτες και τις σοτάρουμε με το βούτυρο  μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το καπνιστό χοιρινό, την ψιλοκομμένη τομάτα και τον μαϊντανό, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά ακόμα.
Περιχύνουμε τα σοταρισμένα υλικά μας με τα χτυπημένα αυγά και το τριμμένο τυρί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθεί ελαφρά ο πάτος της Fritata μας.
Στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι με τη Fritata από την εστία μας, το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° και αφήνουμε την Fritata να ψηθεί και να φουσκώσει για 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...