Υλικά
5 μήλα μεγάλα σε μικρά κυβάκια (ότι θέλουμε, ακόμα και διάφορες ποικιλίες)
1/4 φλ. νερό
3/4 φλ. ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε και πολύ λιγότερη)
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1 κ. γλ. τζίντζερ σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά μας όλα μαζί σε βαριά κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τόσο ώστε να μαλακώσουν τα μήλα και να μην έχει υγρά η κατσαρόλα.
Στο τέλος τα χτυπάμε στη ράβδο ή σε μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν και η σαλτσούλα μας είναι έτοιμη για όποιες παρασκευές έχουμε κατά νου. Αν πάλι θέλουμε την αφήνουμε τη σαλτσούλα με κομματάκια, όπως μας αρέσει.
Εμένα μου πήρε 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ήταν έτοιμη. Αν θέλουμε να κάνουμε χρήση σε φαγάκι και όχι σε γλυκό βάζουμε ελάχιστη ζαχαρίτσα στην σάλτσα μας, ή και καθόλου. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με καστανή ζάχαρη, απλά το αποτέλεσμα θα είναι πιο σκούρο.
Αν θέλουμε στάζουμε στο μείγμα μας και λίγο χυμό λεμονιού ή ακόμα ελάχιστο ξύσμα ακέρωτου λεμονιού.
Ταιριάζει τέλεια σε ψητό κρέας, ιδανικά με χοιρινό και εννοείται σε κάθε γλυκιά παρασκευή.
Η συνταγή είναι της ΄Εφης Κοντούλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου