Νόστιμα και εύκολα μηλοπιτάκια
Ζύμη
- 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 1/2 ποτήρι κρασί ρετσίνα
- 1 φαρίνα
Γέμιση
- 4-5 μήλα τριμμένα
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή καστανή ζάχαρη
- 4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κουταλ. του γλυκού κανέλλα
- Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, στο μέγεθος ενός μεσαίου λεμονιού, το πλάθουμε στρογγυλό μπαλάκι και το ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας. Βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελείώσουν τα υλικά μας.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-180 βαθμούς.
- Προσοχή. Φουσκώνουν αρκετά, όχι δίπλα δίπλα στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν έχετε σαντουϊτσιέρα, ψήστε τα εκεί. Παίρνουν φοβερό τριγωνικό σχήμα.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΑΚΙΑ!
teleia ta glkakia sou banoula mou na se kala
ΑπάντησηΔιαγραφή