Η Βασιλόπιτα Υπερπαραγωγή και με ζαχαρόπαστα !!!!
Και σε μορφή cupcakes !!!
Και οι δύο μαζί !!!!
΄Ενα απ' τα ωραιότερα κέικ που έχετε δοκιμάσει !!!!!!!! Εγγυημένη συνταγή χωρίς αποτυχία !!!!
Και φυσικά δεν είναι ανάγκη νάναι Πρωτοχρονιά ή Χριστούγεννα για να το ξαναφτιάξετε !!!!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό αλεύρι τύπου φαρίνα , ίσως και λίγο λιγότερο
1 βούτυρο βιτάμ των 250 γραμ.
4 αυγά
2 και 1/4 του φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι, αυτό των 200 γραμ.
1 μεγάλο πορτοκάλι ξύσμα και όλο τον χυμό του
1 λεμόνι ξύσμα και λίγο χυμό
1 σφηνάκι κονιάκ
1 χούφτα σταφίδες ξανθές ή αποξηραμένα cranberries -προαιρετικά-
1 χούφτα καρύδια και αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Λίγη σοκολάτα τριμμένη
1 χούφτα καρύδα ινδική
4 βανίλλιες
Μισό κουτάκι αλεσμένα αποξηραμένα φρούτα κάντιτα αλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο , πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με την ζάχαρη πάρα πολύ καλά να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις βανίλλιες, τα ξύσματα , τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το γιαούρτι , και αφού έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μαζί με τον μπέικιν.
Προσοχή !!! Μπορεί το αλεύρι να μην το πάρει όλο. Θέλουμε η ζύμη να είναι σαν του κέικ, ρευστή.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες , την σοκολάτα, την ινδική καρύδα και τα κάντιτα.
Τα κάντιτα και τους ξηρούς καρπούς καλό είναι να τα αλέσουμε πολύ καλά, αν θέλουμε να φάνε την πίτα και τα παιδιά μας, κι αυτό γιατί τα περισσότερα παιδιά δεν τους αρέσουν. Μην τα παραλείψετε όμως, γιατί δίνουν ξεχωριστή γεύση στην πίτα μας.
΄Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα ταψί , Νο 26, ή 28, πολύ καλά, και ψήνουμε στους 160 βαθμούς πάνω κάτω τον φούρνο μας στη μεσαία σχάρα για περίπου 45- 1 ώρα.
Για να δείτε αν είναι έτοιμο, κάντε το τέστ με το μαχαίρι, αν βγαίνει καθαρό, είναι έτοιμο.
Μην ανοίξετε τον φούρνο πριν τα 45 λεπτά.
Και βέβαια μην ξεχάσουμε να βάλουμε το φλουρί μας !!!!!!
Μπορούμε να διακοσμήσουμε την βασιλόπιτα μας ή με ζάχαρη άχνη, ή με γλάσσο χρωματιστό , ή με ζαχαρόπαστα..
Αφήστε την φαντασία σας να οργιάσει.
Αχ Βανουλα τι να το κανω το φλουρι;Η μασα με ενδιαφερει της υπερπαραγωγης σου!Φιλια και καλες γιορτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜυρωδάτη και με υφή κέηκ, ακριβώς όπως την προτιμούμε!!! Μη το γελάτε για το φλουρί, ευτυχώς που υπάρχει και η άχνη για τέτοιες παραλλείψεις που όλα τα κουκουλώνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές Βάνα!
Θα ηθελα να ρωτήσω
ΑπάντησηΔιαγραφήπόσο ζυγίζει το μικρό ΒΙΤΑΜ? Εννοεις το μικρό στρογγυλό κεσεδάκι ΒΙΤΑΜ σοφτ ;
Επίσης οταν λές μικρό γιαούρτι, εννοείς τα πολύ μικρά κεσεδάκια που πουλιούνται ενωμένα τέσσερα μαζί;
Και βέβαια όταν γράφεις φαρίνα εννοείς το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι δεν είναι;
Περιμένω απάντηση σου για να το φτιάξω, σε ευχαριστώ
Διευκρίνιση για τον ανώνυμο φίλο μου. ΄Οταν λέω βιτάμ, εννοώ 1/4 βιτάμ, την συσκευασία που βρίσκουμε στο σούπερ μαρκετ, όσο για το γιαούρτι πάλι εννοώ 1/4 γιαούρτι, ένα κεσεδάκι, και αλεύρι φαρίνα, εννοώ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Θα το διορθώσω και στην συνταγή για τους υπόλοιπους φίλους. Ευχαριστώ <3
ΑπάντησηΔιαγραφήενα τεταρτο βιταμ,τεταρτο του κιλου η τεταρτο απο τη συσκευασια που ειναι 250 γραμμαρια.το γιαουρτι ποσα γραμμαρια.... για να καταλαβουμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή1 τέταρτο του κιλού βιτάμ.
ΔιαγραφήΥπερπαραγωγή πράγματι από τις ποιο ωραίες συνταγές για βασιλόπιτα που έχω δει. Μου άρεσαν επίσης και αυτό το κεικ στο gourmed.gr όπως και αυτή η βασιλόπιτα στο vima.gr
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρά πολύ νόστιμη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε βούτυρο κανονικό το έκανα 😇🙏🥂
Διαγραφή