΄Ενα πραγματικά υπέροχο κέικ, σιροπιαστό, που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ποτήρι του κρασιού βούτυρο
- 1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
- 1 ποτήρι του κρασιού γαλα εβαπορέ αδιαλυτο
- 4 αυγά
- 4 βανίλιες
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 ποτήρι του νερού ινδική καρύδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
- 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- ΄Ολα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε το βούτυρο, ύστερα το βάζουμε στο μίξερ και το χτυπάμε καλά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει..
- ' Επειτα , προσθέτουμε το γάλα και μετά απο ενα λεπτό τα αυγά ένα - ένα, χτυπώντας τα πάρα πολύ καλά.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας τις βανίλιες, το αλεύρι, το μπέϊκιν και τέλος την ινδική καρύδα.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψι 30αρι.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμους, για 40-45 λεπτά σε
προθερμασμένο.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε σε μια κατσαρολίτσα και το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά. Από την ώρα που αρχίζει και βράζει, μετράμε 5 λεπτά. Το σβήνουμε το μάτι.
- Σιροπιαζουμε το γλυκό μας, το ένα κρύο, το άλλο ζεστό. Το κόβουμε μερίδες αμέσως μόλις το σιροπιάσουμε.
- Πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου