ΥΛΙΚΑ
Για τις κρέπες
240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γραμ. φυτίνη
500 γραμ. γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπωλ και τα χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
Συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή , τη φυτίνη , το γάλα, το αλάτι, και το αλεύρι.
Τηγανίζουμε τη ζύμη απλώνοντας μικρή ποσότητα χυλού , σε ελαφρά βουτυρωμένο τηγάνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ.... Η συγκεκριμενη συνταγή μας δίνει 11 μεγάλες κρέπες ,
όταν τις ψήσουμε σε τηγάνι μεγάλο 26άρι. Αν θέλουμε να τις κάνουμε πιο
μικρές βάζουμε μικρότερη τηγάνι και ρίχνουμε λιγότερο χυλό.
Μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη , αφού τις τυλίξουμε καλά, σε διάφανη μεμβράνη.
Για την κρέμα μπουγατσα
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
3 - 4 κ.σ. μαργαρίνη σοφτ
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Όχι σε πολύ δυνατή φωτιά για να μην μας κολλήσει.
Ανακατεύουμε και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
' Εχουμε ετοιμάσει κατ' αρχάς την κρέμα μπουγάτσα. Σκεπάζουμε την κρέμα μπουγάτσας, με μια μεμβράνη , για να μην πιάσει κρούστα.
Φτιάχνουμε την πρώτη κρέπα, και μόλις γίνει η μια πλευρά, γυρίζουμε . Μέχρι να ψηθεί, η κρέπα και από την άλλη, απλώνουμε 3-4 κουταλιές κρέμα μπουγάτσα σε κάθε κρέπα, και διπλώνουμε.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Τρώγονται ζεστές ή χλιαρές κατά προτίμηση.
Καλή επιτυχία !!!
Πολύ ευκολη και νοστιμη φαινεται η μπουγατσα σου ...γενικα μου αρέσουν οι κρέπες και οι κρέμες ευκαιρία είναι να την δοκιμασω την συνταγή σου.. να έχεις μια όμορφη εβδομαδα.. συνονοματη... φιλάκιααααα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Ρούλα μου. ΄Οταν την δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις . Φιλιάαααααα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή