Φτιάξε το δικό σου αρωματικό νερό και ξεδίψασε χωρίς τύψεις.
ΥΛΙΚΑ
Για μια κανάτα
8 περίπου φύλλα αρμπαρόριζας
3 ψιλοκομμένες φέτες λεμόνι
νερό
παγάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Παίρνουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας τα ξεπλένουμε καλά, τα ρίχνουμε στην κανάτα μας και τα πιέζουμε λίγο με μια κατάλα ή με το γουδοχέρι, -όπως κάνουμε mohito- , για να βγάλει όλα τα αρώματά της. ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν τα κόβουμε με μαχαίρι, μόνο με τα χέρια μας.
2. Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιών.
3. Προσθέτουμε αρκετά παγάκια.
4. Προσθέτουμε νερό μέχρι επάνω.
5. Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετά σερβίρουμε.
΄Οσο μένει στο ψυγείο, τόσο περισσότερο βγάζει τα αρώματά του.
Για διακριτικό άρωμα , αφήστε το όσο γράφω. Από κει και πέρα , είναι θέμα γούστου και γεύσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου