Δεν είναι μπουγάτσα. Δεν είναι γαλακτομπούρεκο. Είναι η Σουλτάνα η μοναδική.
Την διαφορά σ' αυτό το γλυκό την κάνει το ξύσμα περγαμόντου !!!!!
ΥΛΙΚΑ
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 3 κεσεδάκια λάδι
- 7 αυγά
- 2 βανίλλιες
- ξύσμα περγαμόντο
- 700 γραμ φύλλο κρουστας
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλάκι μπαίικιν
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 μπολάκι αμύγδαλο φιλε
Σιρόπι
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κιλό ζάχαρι
- Λαδώνουμε το ταψί και πατσαβουριάζουμε τα φύλλα κρούστας, δηλαδή τα τσαλακώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί. Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 1-2 ώρες για ξεραθούν.
- Φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπαμε στο μίξερ τα εξής: Τα αυγά, την ζάχαρι, το γιαούρτι, τη βανίλια, το λάδι, το κονιάκ, το περγαμόντο, το μπέικιν και την σόδα. Θέλουμε να πετύχουμε ένα υδαρές μίγμα.
- Στη συνέχεια περιχύνουμε τα φύλλα με την κρέμα ζικζακωτά, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε το γλυκό για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Είναι έτοιμο όταν κολλάει στο κουτάλι μας και δεν τρέχει.
- Αφού χαράξουμε την Σουλτάνα, ρίνουμε το σιρόπι (το ένα ζεστό και το άλλο κρύο) και περιμένουμε να το πιεί.
Φανταστικό πρέπει να είναι και ήδη δρομολογείται, ευχαριστώ πολύ Βάνα μου! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι, είναι !!!! Περιμένω εντυπώσεις !!!! Καλή επιτυχία !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή