Σάββατο, 11 Αυγούστου 2012

Φανουρόπιτα Σπεράντζας Βρανά








Από τις καλύτερες Φανουρόπιτες που έχετε δοκιμάσει !!!!
 Εγγυημένη συνταγή και εγγυημένη επιτυχία !!!!


ΥΛΙΚΑ


1 φαρίνα κόκκινη
1 κούπα νερό ή 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρι
1/2 κούπα λάδι κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο
2 κουταλ.του γλυκού μπαίικιν
χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψυχα και σταφίδες
κανέλλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο ή 1 κουταλ. του γλυκού μέσα στο χυλό.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. 
  2. Τα καρύδια και τις σταφίδες τις προσθέτουμε στο τέλος,και αν θέλουμε μπορούμε να μουλιάσουμε προηγουμένως σε κονιάκ ή ποτό της αρεσκείας μας τις σταφίδες. 
  3. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου 1 ώρα.


Σημείωση
Αυτή η συνταγή είναι της γνωστής παλιάς καλής ηθοποιού Σπεράντζας Βρανά.
 Είναι από τις καλύτερες φανουρόπιτες που έχω δοκιμάσει.
΄Ομως αν κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές , γίνεται ακόμη καλύτερη. ΄Οπως αντί για νερό, χυμό πορτοκάλι και αντί να βάλουμε την κανέλλα  πάνω στο χυλό , την βάλουμε μέσα στο χυλό.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...