Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΙΤΣ ΠΙΛΑΒ


ΥΛΙΚΑ

Συνταγή για 5 άτομα

2 φλυτζάνια ρύζι
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρια
2 κουταλιές σούπας σταφίδες
150 γραμ. συκώτάκια κότας΄ή αρνιού
1 κρεμμύδι μέτριο
100 γραμ. βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
2 1/2 φλυτζ. νερό ή καλύτερα ζωμό κρέατος
1/2 κουταλ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 ματσάκι άνιθο προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το ρύζι, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το ρύζι και ρίχνουμε μια κουταλιά αλάτι.
Αφήνουμε να περιμένει για μισή ωρίτσα.
Στραγγίζουμε το νερό και πλένουμε καλά με άφθονο νερό. 
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε. 
Βάζουμε τις σταφίδες μέσα σε χλιαρό νερό και αφήνουμε να φουσκώσουν. 
Μετά στραγγίζουμε. 
Αν χρησιμοποιήσουμε συκώτι αρνιού, αφαιρούμε την πέτσα. 

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κουκουνάρια ωσότου ροδίσουν.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σωτάρουμε και τέλος προσθέτουμε το κομμένο σε μικρά κομματάκια συκώτι και το ρύζι.
Σωτάρουμε όλα μαζί ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα άλλα μπαχαρικά. 
Ανακατεύουμε ακόμη μια φορά.
Προσθέτουμε τέλος το νερό ή το ζωμό κρέατος, το αλάτι και τη ζάχαρη και κλείνουμε το καπάκι.
Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου.
΄Οταν εξατμισθεί το νερό, αποσύρουμε τη χύτρα, ανοίγουμε το καπάκι, το σκεπάζουμε μ' ένα πανί, ξανακλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να περιμένει για 10-15 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον προσθέτουμε στο πιλάφι.

Σερβίρετε σκέτο ή και δίπλα σε άλλα φαγητά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου