Είναι μια εύκολη ηπειρώτικη συνταγή για ατομικά φρυγαδέλια.
Είναι πολύ γρήγορο και εξαιρετικός μεζές που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!!!!!
ΥΛΙΚΑ
- Μπόλια από αρνί
- Συκώτι από αρνί , γίνεται και με μοσχαρίσιο, αλλά έχει άλλη γλύκα το αρνίσιο
- ξυλάκια για σουβλάκια
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε μικρές μπουκιές το συκώτι μας (λίγο μεγαλύτερες απο ένα δίευρο) και σε αντίστοιχα κομμάτια την πάνα του αρνιού.
- Τυλίγουμε το συκώτι με την μπόλια. ΄Ισα ίσα να το τυλίξει όλο, δεν χρειάζεται περισσότερο.
- Μετά καρφώνουμε στο ξυλάκι ένα ένα κομμάτι και συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε το σουβλάκι μας.
- Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ξυλάκια, ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και τα ψήνουμε στην ψησταριά! Ετοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!
- Προσοχή δεν θέλουν πολύ ψήσιμο. Μην τα ξεροψήσετε !!!!
Εγώ πολλές φορές τα ψήνω και στην ηλεκτρική ψησταριά γίνονται εξίσου νόστιμα!
Είναι κατάλληλος μεζές για πολλά γλέντια και για όσους λατρεύουν την τσίκνα και το καλό φαγητό. Γίνεται πολύ νόστιμο γιατί η μπόλια δεν αφήνει το συκώτι να στεγνώσει και να σκληρύνει!
Γεια σου βρε Βανούλα μερακλού!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργείς να εμφανιστείς, αλλάααααααα... όταν έρχεσαι, βαράς αλύπητα, χαχα
Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα!!!
χαχαχαχα Γειά σου και σένα καλλιτέχνη μου!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατος μεζές Βάνα!!! Και όπως λες γρήγορος και εύκολος. Εγώ συνηθίζω να φτιάχνω τα φρυγαδέλια το Πάσχα που περισεύουν συκώτι και μπόλια απο το κοκορέτσι, και είναι το πρώτο μεζεδάκι που τρώγεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή Κυριακή.