Αυτή την συνταγή την έφτιαξα μια παγωμένη μέρα του φθινοπώρου, όταν η κόρη μου , μου ζήτησε ντοματόσουπα. Μπήκα λοιπόν στο ίντερνετ, διάβασα αρκετές συνταγές και απ' όλες αυτές έφτιαξα την δική μου εκδοχή. Τελικά βγήκε υπέροχη και έγινε από τις αγαπημένες μας.
ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. βούτυρο
- 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 1/2 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
- 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε φέτες λεπτές
- 1 πατάτα μέτρια κομμένη σε λεπτές φέτες
- 5 ντομάτες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρι
- 2 κούπες ζωμό κότας ή κρέατος
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια , την ζάχαρη, και σβήνουμε μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια με την μαυροδάφνη.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το καρότο και τις ντομάτες αφού τις ξεφλουδίσουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.
- Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε 3-4 κούπες ζωμό κότας ή ζωμό κρέατος, το υπόλοιπο αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμη
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφού κρυώσει η σούπα την περνάμε από το μπλέντερ, ή αν έχετε το μίνι πίμερ τα αλέθετε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε την σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ζεσταίνουμε ελαφρά.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με λάδι αν θέλουμε, απλώς με το βούτυρο έχει πιο πλούσια γεύση.
΄Ενα ακόμα μυστικούλι για να απογειώσει την γεύση, είναι σε ένα μικρό τηγανάκι, κόβετε πολύ μικρές μπουκίτσες ψωμάκι και τις τηγανίζετε σε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Μόλις τηγανιστούν τα ρίχνετε κατευθείαν στο πιάτο και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου