Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Μπρουσκέτα αλά Λευκάδας






Πριν 6 χρόνια είχα πάει διακοπές στην Λευκάδα στο ορεινό χωριό Καρυά. Και κάτσαμε σε ένα μαγαζάκι να φάμε. Μας σερβίρισαν λοιπόν αυτη την μπρουσκέτα. Περιττό να σας πούμε ότι δεν θέλαμε ούτε να δοκιμάσουμε από όλα τα άλλα που είχαμε παραγγείλει. Παραγγείλαμε κι άλλες, κι άλλες μπρουσκέτες. Κατόπιν έμαθα ότι αυτά συνήθως τα φτιάχνουν στην Ιταλία.
 Δεν ξέρω  αν η συγκεκριμμένη συνταγή είναι ιταλική αλλά είναι θαυμάσιο ορεκτικό.



Υλικά

Φέτες λίγο χοντροκομμένες από ψωμάκι κατά προτίμηση χωριάτικο
Ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
 Μισή σκελίδα σκόρδο
λάδι
κεφαλογραβιέρα καλής ποιοτητας τριμμένη κατά προτίμηση Κρήτης  ή Νάξου



Εκτέλεση


Κόβουμε φέτες το ψωμάκι και το ψήνουμε ή στο γκρίλ ή ακόμα καλύτερα στα κάρβουνα.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά.
Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι τις φέτες ψωμιού.
Τοποθετούμε με ένα κουτάλι μπόλικο μίγμα ντομάτας σκόρδου και από πάνω ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα.
Βουαλά, έτοιμο για σερβίρισμα.
Κατά προτίμηση σερβίρεται ζεστό.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

2 σχόλια:

  1. αρκετές φορές οι απλές συνταγές είναι και οι πιο νόστιμες :-)

    πρώτη φορά στην Καρυά πήγα το περασμένο καλοκαίρι, αλλά "μπρουσκέτα" δεν δοκίμασα :-(
    από τις λευκαδίτικες συνταγές που έχω ακούσει, αυτό που περιγράφεις φαίνεται να μοιάζει κάπως με την "ριγανάδα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι Δημήτρη, τα απλά τελικά είναι και τα πιο νόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...