΄Ενα καταπληκτικό φραουλοκέικ, κάτι σαν γρανίτα με ζουμερό κέικ, αφράτο, δροσερό, γεμάτο από γεύση φράουλας !!!!
Θα σας καταπλήξει η γεύση του !!!
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κέικ, όπως το κάνετε συνήθως
Μισό κιλό φράουλες
2 μεγάλα κουτιά ζελέ φράουλας, το κάθε κουτί περιέχει 2 φακελλάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η προετοιμασία αυτού του γλυκού θέλει 2 μέρες.
Φτιάχνουμε ένα κέικ όποιο μας αρέσει μέσα σε μια φόρμα. Εγώ συνήθως φτιάχνω αυτό της φαρίνας Γιώτης.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς .
΄Οταν κρυώσει τελείως το κόβουμε στη μέση και το χωρίζουμε.
΄Οταν κρυώσει τελείως το κόβουμε στη μέση και το χωρίζουμε.
Το μισό χρειαζόμαστε. Το άλλο μισό είτε το τυλίγουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για άλλη μέρα, είτε το τρώμε σκέτο.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό να βράσει και διαλύουμε το ένα φακελλάκι ζελέ καλά. Το διαλύουμε καλά, κλείνουμε το μάτι και το βάζουμε στην άκρη.
Πλένουμε τις φράουλες .
Λαδώνουμε ελαφρά την ίδια φόρμα που ψήσαμε το κέικ, αφού φυσικά την έχουμε πλύνει και σκουπίσει, και κόβουμε σε φέτες λίγες φράουλες. Προσοχή να μην έχει λάδια η φόρμα. Τα περίσσια λάδια πάρτε τα με μια χαρτοπετσέτα.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 3 ποτήρια νερό και ρίχνουμε τα υπόλοιπα 3 φακελλάκια ζελέ, και 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
Με μια κουτάλα αρχίζουμε , σαν να σιροπιάζουμε το κέικ, και ρίχνουμε γύρω, γύρω από το κέικ, το μίγμα φράουλας ζελέ. Το ρίχνουμε όλο.
Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο για αρκετές ώρες να πήξει καλά.
Θέλει τουλάχιστον 8 ώρες.
Το αναποδογυρίζουμε και έιναι έτοιμο για σερβίρισμα, με κομμένες φράουλες ή και σαντιγύ.
Καλή απόλαυση!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου