Σελίδες

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Διάφανο ζελέ επικάλυψης τάρτας και όχι μόνο




  Είναι ένα ζελέ ουδέτερο σε γεύση, και το χρησιμοποιούμε για να επικαλύπτουμε ιδιαιτέρως φρέσκα φρούτα για διακόσμηση γλυκών, και να τους δίνει γυαλάδα και φρεσκάδα. Μπορούμε όμως και να το χρωματίσουμε.

Υλικά:

200 γρμ. νερό
200 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. γλυκόζη
2 - 3 σταγόνες λεμονιού
2 φύλλα ζελατίνης 3,2 γρμ. περίπου

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, τοποθετούμε στη φωτιά,  και τα ανακατεύουμε
ώσπου να αρχίσει να βράζει.
Αφήνουμε να βράσει μισό λεπτό, και προσθέσουμε τη γλυκόζη συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στραγγίζουμε καλά τα 2 φύλλα ζελατίνης, τα ρίχνουμε στο σιρόπι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τις σταγόνες λεμονιού. Σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να βράσει για ένα
λεπτό, ανακατεύοντας αργά.
Αποσύρουμε απ' τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει, και το βάζουμε σε ένα βαζάκι. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να ζελεδοποιηθεί, και να πάρει τη σωστή του πηκτικότητα. Περίπου μετά από 2 ώρες είναι έτοιμο.

2 σχόλια:

  1. Η εφαρμογή μετά πως γίνεται...? είναι αρκετά υγρό ή έχει στερεοποιηθεί...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γίνετε ζελατίνα σκόνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή