Πάρα πολύ εύκολη , γευστική και γρήγορη συνταγή.
Για όσους και όσες αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις !!!
Το συστήνω ανεπιφυλακτα για επίσημο τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
- μερίδες κοτόπουλο στήθος, ανοιγμένα φιλέτα
- ινδικό κάρυ, κατά βούληση
- αλάτι
- πιπέρι
- χυμός από 1 λεμόνι και 1 ζουμερό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
- 4 κ.γλ μαρμελάδα βερίκοκο (ή πορτοκάλι)
- 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά.
- Στεγνώστε τα φιλέτα σας με χαρτί κουζίνας και τρίψτε τα με το αλατοπίπερο και από τις δύο πλευρές.
- Κάνετε το ίδιο και με το κάρυ.
- Όταν έχει ζεσταθεί το τηγάνι, βάλετε το λάδι και τοποθετείστε τα φιλέτα.
- Ψήστε τα φιλέτα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, έως ότου πάρουν λίγο χρώμα και αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
- Στο τηγάνι προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικα (το χυμό, το ξύσμα και τη μαρμελάδα).
- Μολις πάρουν βράση τα υλικά ξαναβάζετε μέσα τα φιλέτα και χαμηλώστε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
- Αφήστε τα φιλέτα να βράσουν με τη σάλτσα, μέχρι να σωθεί το πολύ ζουμί και να μείνει μία πηκτή σαλτσούλα, γυρνώντας τα φιλέτα 1-2 φορές.
- Τα φιλέτα θα είναι έτοιμα σε περίπου 5-8 λεπτά.
- ΣΗΜΕΙΩΣΗ.. Αν θέλετε περισσότερη σάλτσα, συμπληρώστε λίγο παραπάνω χυμό πορτοκάλι και διορθώστε το λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου